1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Taraftar Sahayı Birbirine Kattı
Kadın Boksörlerden Erkeklere NİSPET

Kadın Boksörlerden Erkeklere NİSPET

Karslı kadın boksörler boksun sadece erkek sporu olmadığını yaptıkları maçlar ve aldıkları derecelerle gösteriyorlar.

A+A-

Karslı bayan boksörler boksun sadece erkek sporu olmadığını yaptıkları maçlar ve aldıkları derecelerle gösteriyorlar. Tek sıkıntıları sayıları az. Bunu de ailelerin boksta kızlarının yüzünün yara almasından duydukları endişeye bağlıyorlar. Kendilerinin boksu severek yaptıklarını ve zevk aldıklarını da belirten Kars’ın 3 bayan boksörü ailelere çağrıda bulunarak kız çocuklarını boksa göndermelerini istiyorlar.

KHA'nın haberinde, Toplam 5 ilin katılımı ile Kars’ta gerçekleştirilen 11-12 ve 13-14 yaş grubu Alt Minikler ve Üst Minikler Türkiye Şampiyonalarına hazırlık amaçlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen boks turnuvasına 120 sporcu katıldı. 15 bölge hakeminin yönettiği, Trabzon, Muş, Van, Kars ve Iğdır’dan 120 sporcunun katıldığı Kars Kapalıspor Salonu’ndaki hazırlık müsabakaları 2 gün sürdü. 13-14 yaş grubu Türkiye Finali yarışmaları 11-16 Haziran’da Kars’ta, 11-12 yaş grubu Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası da Sinop’ta yapılacak.

2 bayan sporcunun da gösteri maçı yaptığı turnuvada gözler bayan boksörlere çevrildi. Berabere tamamlanan maç sonrası bayan boksörler, aileleri ve antrenörleri ailelere çağrıda bulunarak kız çocuklarını boks sporuna göndermelerini istediler.

BAYAN BOKSÖRLÜĞE TALEP AZ

Boks Antrenörü Çetin Gözdeoğlu, “Bunlar Türkiye Şampiyonasına yıldızlardan başlıyor. Bu bayan sporcularımızın da rakipleri yok. Bayan boksörlüğü de talep az olunca mevcut bayan boksörlerimizi antrenmanlarda erkeklerle maç yaptırıyoruz. Şimdi bu sporcularımızın Türkiye Boks şampiyonasında mücadele edebilmeleri için önlerinde 2 yılları daha var. Bu yüzden de şu anki antrenman amaçlı maçlara çıkarıyoruz ki tecrübeleri artsın. İkisi de bugün güzel maç yaptılar. Her iki i de başarılıydı ve ikisini de tebrik ediyorum. Buradan ailelere sesleniyorum, kız çocuklarını boks sporuna göndersinler. Boksa meraklı olan bayanları gelip burada antrenmanlara katılmalarını ve bu bayan boksörlere partnerlik yapmalarını istiyorum.” dedi.

KIZIM BOKS YAPMAYI KENDİ İSTEDİ BİZDE DESTEK VERDİK
Bayan Boksör Buket Uçum’un babası Osman Yaşar Uçum, “Kızım boks yapmayı kendi tercih etti bende destek verdim. Buradan tüm Kars halkına sesleniyorum; çocuklarını internet kafelere gönderene kadar gelip burada spor yapmalarını sağlasınlar. Hem zinde olsunlar, hem de dostluğu, arkadaşlığı daha iyi kavrasınlar. Biz kızımıza aile olarak destek verdik.” Diye konuştu.

BİZLER AİLESİ OLARAK KIZIMIZIN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ

Kars Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Kaya da, kızı Medine Kaya’nın boks yapmayı çok isteğini ve bu isteğini kırmayarak onu boksa hazırladıklarını söyledi. Kaya, “Özellikle kız çocuklarımızın bu sporlara başlayıp devam etmeleri için belediye olarak desteklerimizi sunacağız. Bütün ailelerin de bu spora duyarlı olmasını istiyorum. Bu Kars’ımızın spor alanında da iyi noktalara gelmesini sağlayacaktır. Kızlarımız Türkiye Şampiyonasında dövüşecekleri için milli takıma bile girebilecekler. Benim kızımda kendi isteği ile boksa geliyor. Bizler ailesi olarak kızımızın her zaman arkasındayız. Maddi ve manevi desteğimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

AİLELER, KIZLARININ YÜZÜ ZARAR GÖRECEK DİYE ENDİYE DUYUYORLAR

Boksör Medine Kaya ise, “Ben tüm bayanları boksa davet ediyorum. Bizlere partner olmalarını istiyorum. Sürekli aynı arkadaşlarımla maç yapmak istemiyorum. Bizimde sayımız çoğalsın istiyorum. Aileler kızlarının yüzü gözü şişecek diye genelde izin vermiyorlar. Ailelere buradan sesleniyorum; lütfen kızlarını gönderin. Spor hem sağlık açısından hem de moral açısından önemli. Ben Bayan arkadaşlarımızı bekliyorum.” çağrısında bulundu.

BAYAN RAKİP ARIYORUM

Boksör Buket Uçum, “Bayan arkadaşlarımın boksa gelmesini öneriyorum. Aileler özellikle de kız çocuklarını boksa göndersinler. Hep aynı arkadaşımla boks yapıyorum ve artık aynı arkadaşıma vurmak istiyorum. Rakiplerim olsun istiyorum. Bayan boksçuların da sayısı artsın istiyorum” dedi.

KARSLI BAYAN BOKSÖR ZEPNEP GÖNÇ, TÜRKİYE İKİNCİLİĞİNİ ELİNDE BULUNDURUYOR
Bir yıldır boks yapan ve Türkiye ikinciliğini elinde bulunduran Zeynep Gönç de, “Bu sene yine boksa devam ediyorum. Bayanlar Türkiye Şampiyonasında 66 kiloda Türkiye ikincisi oldum. Boks güzel ve benim için eğlenceli bir spor. Şu anda 3 bayanız ve diğer iki bayan arkadaşıma da yardımcı oluyorum. Erkeklerle de dövüşüyoruz ama sorun olmuyor. Kaskımız var, dişlerimiz var ve o kadar da canımız yanmıyor. Alıştık artık. Bütün herkese öneriyorum. Gelsinler kötü bir şey değil. Tabi ki az da olsa canları yanacak ama alışacaklar. Boks sadece erkek sporu değildir. Bayanlarda rahatlıkla boks yapabiliyorlar. Görüyorsunuz zaten çoğu ilde bayan boksörler var. Aileler genelde korkularından kızlarını boksa göndermiyorlar. ‘Erkek Sporu’ diyorlar. Tabi babaların görüşü bu. ‘Kızım gidip erkeklerin içinde ne yapacak’ diye düşünüyorlar. Ama erkek sporu değil tabi ki kızlarda yapabiliyor. Zaten bunu da bizler gösterdik. Hatta ben derece alarak bunu gösterdim: İnanıyorum ki arkadaşlarımda derece alacaktır. İnşallah bunun sadece erkek sporu olmadığını gösterecekler.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.