1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müslim: Kosova’da Olduğu Gibi Kaçırılabilirim!
'Belçika Polisi'nden Baskın.. Stêrk Tv ve Medya Haber'e Operasyon!

'Belçika Polisi'nden Baskın.. Stêrk Tv ve Medya Haber'e Operasyon!

Belçika’dan yayın yapan Stêrk TV ve Medya Haber TV binalarına polis gece saatlerinde baskın gerçekleştirdi.

A+A-

Belçika’dan yayın yapan Stêrk TV ve Medya Haber TV binalarına polis gece saatlerinde baskın gerçekleştirdi.

Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin stüdyolarına baskın düzenleyen Belçika polisleri, teknik malzemelere el koydu ve tüm kabloları kesti.

Belçika polisi, binayı abluka altına aldı, televizyon çalışanlarının binaya girmesine izin vermedi.

TEKNİK MALZEMELERE EL KONULDU

Dört saat boyunca televizyon binasında kalan polisler, bilgisayarlara el koydu. MA’nın haberine göre; polisler, ayrıca televizyon yayınlarını engellenmek amacıyla elektrik kabloları ve yayın kablolarını kesti.

Polisler, Uplink odasının kapısını kırarak, içerideki teknik ekipmanları da tahrip ettiği ve bina güvenliğini sağlayan çalışanlara şiddet uyguladığı belirtildi..

STERK VE MEDYA TV'DEN ÇAĞRI

Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, Belçika'da bulunan televizyon stüdyolarına dönük polis baskınına dair açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye'nin ABD, Türkiye ile Irak ve İran ziyaretleri, yine KDP ile yapılan antlaşmalar, tüm bunlara bağlı olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ve Barzanileri ziyaret etmesi, bu soykırım konseptinin hayata geçirilmesine dönük son girişimlerdir. Metîna'ya dönük yapılan işgal saldırısı ise bu soykırımın askeri boyutunu oluşturmaktadır.

Bu konseptin uluslararası bir saldırı konsepti olduğu kesindir. 23 Nisan'da gece saat 02.00 civarında Belçika’da bulunan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına yapılan baskın bunun en somut kanıtıdır. Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Kürt halkının sesini kesme amacıyla yapılan baskına sessiz kalmamız mümkün değildir. Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz."  ifadelere yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.