1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve 25 İl İçin Sarı Kod.. Yağışlı ve Soğuk Hava Uyarısı!
Kars ve 25 İl İçin Sarı Kod.. Yağışlı ve Soğuk Hava Uyarısı!

Kars ve 25 İl İçin Sarı Kod.. Yağışlı ve Soğuk Hava Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için 11 ile kar yağışı uyarısı yaparken, 26 kent için sarı uyarıda bulundu.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için 11 ile kar yağışı uyarısı yaparken, 26 kent için sarı uyarıda bulundu.

Yağışlı ve soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'nin raporunda kar ve sağanak yağış görülecek şehirlere yer verildi.

HAVA DURUMUYLA İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI VAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar ve yağmur yağışıyla ilgili bir rapor yayımladı ve bazı iller için sarı uyarıda bulundu.

Eğer bu günlerde dışarı çıkacaksanız, şemsiyenizi ve montunuzu yanınıza almayı unutmayın!

MGM'nin son raporuna göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kar ve sağanak yağışlı bölgeler arasında Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevreleri bulunuyor. Özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır gibi bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığı da değişecek gibi görünüyor. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece arasında bir azalma beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Genellikle güney ve batıdan esen rüzgarlar, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, bazen orta kuvvette olacak. Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN 26 İLE SARI UYARI

Meteoroloji'nin sarı uyarıda bulunduğu 26 il arasında Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan bulunuyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

Ayrıca, bugün ve yarın için 11 kentte yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Erzurum ve Kars gibi iller kar yağışıyla karşılaşabilir.

Bu havalarda evde sıcacık bir çay eşliğinde film izlemek de keyifli olabilir. Güvenli ve sıcak kalın!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.