İYİ Parti'de Olağanüstü Kurultay.. Meral Akşener Veda Etti!

İYİ Parti'de Olağanüstü Kurultay.. Meral Akşener Veda Etti!

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye geneli yüzde 3.76 oy alan İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan seçildi.

A+A-

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye geneli yüzde 3.76 oy alan İYİ Parti'de 5. Olağanüstü Kurultay genel başkanlık yarışına şahit olacak.

Meral Akşener'in aday olmadığı genel başkanlık seçiminde Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacak.

SEÇİMLİ KURULTAY

Türk siyasi arenasında son dönemde önemli bir aktör haline gelen İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği başarısız sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Seçimlerde Türkiye geneli oy oranını yüzde 3.76 olarak belirleyen İYİ Parti, parti içerisindeki liderlik yarışıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı, partinin geleceği ve stratejik planları için önem taşıyor. Delege üyelerinin katılımıyla gerçekleşen bu kurultayda, parti yönetimi ve politikalarının gözden geçirilmesi hedefleniyor.

Aynı zamanda yeni dönem için atılacak adımların belirlenmesi de bu toplantının öncelikli amaçları arasında yer alıyor.

Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı salona giremeyecek. 

4 ADAY YARIŞACAK

İYİ Parti tüzüğüne göre Genel Başkan, Kurultay delege tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. İlk iki turda bu sayıya ulaşılamadığı takdirde ikinci turda en çok oy alan iki aday üçüncü tura kalıyor. Üçüncü turda en çok oyu alan aday da Genel Başkan seçiliyor.

Üç adayın da ilk iki turda salt çoğunluğa ulaşamayacağı kaydedilirken kurultayın ikinci ya da üçünü tura kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Üçüncü tura kalacak isimlere dair tahminler de yüksek sesle dillendiriliyor. Tolga Akalın’ın ilk turda beklenenin üzerinde bir oy alacağı tahminini yapan İYİ Partililer, buna rağmen Akalın’ın aldığı oyun üçüncü tura kalması için yeterli olmayacağını, üçüncü turda Aydın ve Dervişoğlu’nun yarışacağını ifade ediyor. 

..haberin uzantısı 

YENİ GENEL BAŞKAN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU OLDU

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan seçildi.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni genel başkan 3. tur seçimin ardından belli oldu.

Üçüncü turda Koray Aydın'la yarışan Müsavat Dervişoğlu 611 delegenin oyunu alarak Meral Akşener'in ardından İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı seçildi.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda üçüncü tura kalan seçimlerde 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, partinin yeni genel başkanı oldu.

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİTTİ

İYİ Parti'de yeni genel başkanın belirleneceği 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Genel başkanlık için yarışan adaylardan Koray Aydın1. turda 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. 2. turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. 2. turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı.

Seçim 3. tura kaldı. Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu üçüncü turda genel başkanlık için yarıştı. 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in yerine İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı.

AKŞENER, KENNEDY'NİN SÖZÜYLE VEDA ETTİ

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlenen Akşener'in 19 dakikalık konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meşhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir' der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım başarısızlığı ben aldım artık, başarıyı sizler yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN TEBRİK MESAJI

Meral Akşener, yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tebrik etti. Akşener açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Fatsa'da, liseyi Samsun'da bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1991 yılından itibaren İzmir'de ticaretle uğraştı ve birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İYİ Parti Grup Başkan Vekilidir. Müsavat Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

GİK VE MDK ÜYELERİ BELİRLENDİ

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçiminde; 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirlendi.

Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, "Ayyüce Türkeş Taş, Hakan Şeref Olgun, Turan Yaldır, Kürşad Zorlu, Uğur Poyraz, Hasan Toktaş, Ersin Beyaz, Ümit Özlale, Selcan Taşcı Hamşioğlu, Yavuz Aydın, Ünzile Yüksel, Enver Yılmaz, İsmail Koncuk, Müjdat Öztürk, Ali Feyzi Karaca, Kadir Ulusoy, İmran Nilay Tüfekçi, Melih Aydın, Selçuk Kılıçarslan, Cumali Durmuş, Dursun Çolak, Cenk Özatıcı, Ali Topçu, Kazım Haluk Ünal, Nevzat Korkmaz, Hasan Eryılmaz, Orkun Kanber, Alper Akdoğan, Erol Karapınar, Kazım Yücel, Özdemir Polat, Fatih Koca, Ali Adnan Kaya, Rıdvan Yalçın, Burcu Akçaru, Ali Demir, Mehmet Aslan, Fatih Demirkol, Alparslan Yüce, Berna Sukas, Canan Uçar, Hamdi Taner Özeler, Kısmet Çelik, Emel Bilenoğlu, Kübra Dursun, Demet Tekdemir, Kevser Ofluoğlu, Huriye Pelin Tellitepe Turan, Hilal Şerifoğlu, Ali Coşkun."

Yeni Merkez Disiplin Kurulu'nda (MDK) ise, "Güçlü Şenel, Zeki Buldan, Kadriye Ünler, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Ozan Canyurt, Emin Özkurt, Yusuf Afat, Kenan Kaçmaz, Funda Dilara Arıkan, Abdullah Şalcı." yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler