1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazilere Vefa: Kokoreç Bedava
Anayasa Görüşmeleri.. TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Parti Ziyareti!

Anayasa Görüşmeleri.. TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Parti Ziyareti!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında; CHP’nin ardından DEM Parti, Saadet/Gelecek ve İYİ Parti'yi ziyaret etti. 

A+A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında; CHP’nin ardından DEM Parti, Saadet/Gelecek ve İYİ Parti'yi ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa görüşmeleri kapsamında sürdürdüğü ziyaretler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ardından bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile devam etti.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; 12.00'de başlayan görüşmeye DEM Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oluç ile Tuncer Bakırhan'ın yanı sıra DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli katıldı.

Görüşmelerin detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un farklı siyasi partilerle gerçekleştirdiği bu ziyaretlerin anayasa çalışmaları için önemli bir adım olduğu kaydedildi.

KISA AÇIKLAMA YAPILDI

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapıldı. Numan Kurtulmuş, görüş alışverişinde bulunulduğunu, daha detaylı açıklamanın, bugün İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yapılacak görüşmelerden sonra yapılacağını belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da demokratik anayasa yapımı sürecinde yol temizliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sayın Meclis Başkanı'na ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül Anayasası'nın değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir. Bir yol temizliğine ihtiyaç var, mevcut baskı sürecinin ortadan kalkması, anayasanın hükümlerinin uygulanması, AHİM kararlarının uygulanması bizim için çok önemli. Dün 1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını olumsuz gördüğümüzü ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinin zorluklarının olacağının altını çizdik. En geniş yelpazedeki toplumsal mutabakatla, tüm farklı halkları ve inançları, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasa yapım sürecinin açılması elbette bizler açısından da önemli. Türkiye'nin içinden geçtiği çok derin kriz ve yoksulluk var, bu acil ve alarm veren sorunun üstünü örtmeyecek şekilde sürecin gelişmesi için bütün partiler olarak üzerimize düşen sorumluluğumuz vardır." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa görüşmeleri kapsamındaki ziyaretlerinin devam edeceği ve farklı siyasi partilerle yapılacak görüşmelerin anayasa sürecine olumlu katkılar sağlayacağı amaçlanmaktadır.

SAADET/GELECEK VE İYİ PARTİ’DE ZİYARET EDİLECEK

Kurtulmuş, DEM Parti'nin ardından saat 13.00'de Saadet Partisi ve ardından saat 14.00'da da İYİ Parti grubuna ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.