1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkent’te Trafik Kazası: 4 Yaralı
Tatlısese Saldırının Zanlıları YAKALANDI

Tatlıses'e Saldırının Zanlıları YAKALANDI

Sanatçı Tatlıses'e suikast düzenlediği iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Sanatçı Tatlıses'e suikast düzenlediği iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, sanatçıyla husumeti olan Uçmak da var. Tatlıses'in sağlığı iyiye gidiyor.

Şarkıcı İbrahim Tatlıses'e Pazar gecesi (13 Mart) program çıkışında düzenlenen suikast soruşturması kapsamında 20 kişi gözaltına alındı. 40 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda, olayda kullanılan otomobil ve Kaleşnikof marka tüfek de bulundu.

Polis, şüphelilere kamera görüntülerindeki kayıtları izleyerek ulaştı. Suikastte kullanılan otomobil, MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kameralarından takip edildi. Otomobilin kiralandığı şirkete ulaşan polis, araçtaki GPS'i (Küresel Konumlama Sistemi) takip etti.

Suikastın arkasında Uçmak mı var?

Gözaltına alınanlar arasında Abdullah Uçmak da var. 13 yıl önce, Tatlıses'in yakınları, eski menajeri Hasan Bora'nın işyerini silahla taramıştı. Uçmak da olay sırasında bacağından yaralanmıştı.

Pendik'teki evinde yakalanan Uçmak'ın 2002'de Tatlıses'e bir program çıkışı uzun namlulu silahla saldırı hazırlığındayken yakalandığı açıklandı. Ayrıca 1988'de de Tatlıses'in otomobilini kurşunladığı ileri sürüldü.

Uçmak, cezaevinden altı ay önce çıkmıştı. Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, müvekkilinin olayla ilgisi olmadığını söyledi.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada üç gün boyunca sorgulanacaklar.

Saldırıda kullanılan 34 BC 6696 plakalı otomobil de incelenmek üzere emniyete getirildi. Suikastte tetiği çekeni bulmak için kriminal inceleme sürüyor.

Sağlığı iyiye gidiyor

Tatlıses'in doktorlarından Faruk Öncel, sanatçının bilincinin açık olduğunu ifade etti. Öncel, ''Tatlıses, gözleri ile konuşabiliyor, elimizi sıkıyor. Beynin ön lobunda hasar olmaması sevindirici bir haber'' diye konuştu.

Öncel, Tatlıses'in enfeksiyon kapmasını engellemek için ailesiyle bile görüştürülmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.