1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hisarcıklıoğlu Perşembe Günü Düzce’de
Yargıtay'da Seçim Krizi Çözülemiyor.. 28'inci Turda da Sonuç Çıkmadı

Yargıtay'da Seçim Krizi Çözülemiyor.. 28'inci Turda da Sonuç Çıkmadı

Türkiye'nin en üst yargı organı olan Yargıtay'da gerçekleşen başkanlık seçimleri, beklenmedik bir şekilde uzadıkça uzuyor.

A+A-

Türkiye'nin en üst yargı organı olan Yargıtay'da gerçekleşen başkanlık seçimleri, beklenmedik bir şekilde uzadıkça uzuyor.

25 Mart'ta başlayan seçim maratonunun 28. turunda da ne yazık ki sonuç alınamadı. Adaylar arasında yeterli oy sayısına ulaşabilen olmadı ve bu durum, bugün yapılacak 29. tur seçimi öncesinde belirsizliği arttırıyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından yapılan başkanlık seçimlerinde, adaylar arasında net bir galip çıkmadı.

Ülkenin en önemli yargı organlarından biri olan Yargıtay'da yaşanan bu seçim krizi, adalet sisteminin işleyişinde aksamalara neden olurken; bugün 29. tur seçim yapılacak, bakalım bu sefer sonuç çıkacak mı?

TRAJİKOMİK DURUM!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla başlayan bu seçim serüveninde adaylar bir türlü yeterli oy sayısına ulaşamıyor. Her turda heyecan dorukta, herkes birbirine bakıp duruyor, "Acaba bu sefer kim kazanacak?" diye düşünmeden edemiyor. Ama her seferinde bir sonuca varılamayınca işte böyle komik durumlar ortaya çıkıyor.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu.

Yüksek Mahkeme yeni başkanını seçmek için adeta maraton koşarken, kimse bir türlü o koltuğa oturamıyor...

Yargıtay üyeleri her seferinde sandık başına gidiyor, oylarını kullanıyor ama bir türlü bir adayı başkan olarak seçemiyor! Kim bilir belki de 29. turda her şey değişir, belki de bir aday çıkıp da herkesin gönlünü çalar, kim bilir?

Her şey mümkün bu dünyada, özellikle de Türkiye'de. Biz de merakla bekliyoruz, bakalım Yargıtay'da bu sefer ne olacak, kim başkan olacak, sonuç çıkacak mı? Hep birlikte göreceğiz, şimdilik bekleyip gözlemlemekten başka çaremiz yok. Yargıtay Başkanlığı seçimleri, komikliği ve heyecanıyla devam ediyor, biz de bu komedi dizisini izlemeye devam edeceğiz!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler