1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSK, Erdoğan Cumhurbaşkanı Seçildi
Yargıtay'da Seçim Krizi.. 36'ncı Turun Ardından Heyacan Dorukta!

Yargıtay'da Seçim Krizi.. 36'ncı Turun Ardından Heyacan Dorukta!

Yargıtay Başkanı Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 36’ıncı tur oylamasında da hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı.

A+A-

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 36’ıncı tur oylamasında da hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı.

Türkiye'nin en üst yargı organı olan Yargıtay'da gerçekleşen başkanlık seçimleri, beklenmedik bir şekilde uzadıkça uzuyor.

25 Mart'ta başlayan seçim maratonunun 36'ıncı turunda da sonuç alınamadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla yapılan başkanlık seçimleri oldukça ilginç gelişmelere sahne oluyor...

36’ıncı tur oylamasında hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı ve Muhsin Şentürk'ün adaylıktan çekilmesiyle düğümün çözüleceği umuluyordu.

Ancak, iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesi ve Şentürk'ün mevcut başkan Akarca lehine yarıştan çekilmesi beklenen sonucu getirmedi.

36'INCI TUR OYLAMASI YAPILDI

Bugünkü seçimde de mevcut başkan Akarca yine ikinci sırada kaldı, bu durum üyeler arasında Erdoğan'ın müdahalesine tepki olarak yorumlandı.

Akarca'nın 24 Mart 2020'de seçildiği Yargıtay Başkanlığı görev süresi dolduğunda, Yargıtay üyeleri yeni başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti.

Ancak 35 tur boyunca hiçbir aday gerekli oyu alamayınca 36’ıncı tur oylamasına geçildi.

ŞENTÜRK'ÜN OYLARI AKARCA'YA GİTMEDİ

Oylama sonucunda, Akarca 111 oy alırken, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 169 oy aldı. Seçime katılım 327 olarak kaydedilirken, 36 oy geçersiz sayıldı ve 11 oy boş çıktı.

Şentürk'ün adaylıktan çekilmesiyle ilgili iddialar da dikkat çekiciydi. Şentürk'e verilen oyların Akarca'ya gitmesi durumunda mevcut başkanın seçilmesi bekleniyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi ve Kerkez'in seçilmeye çok yaklaştığı gözlemlendi.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Saray'dan gelen müdahaleye tepki olduğunu belirtti ve Kerkez'in seçilmeye çok yakın olduğunu vurguladı.

YARIN BİR KEZ DAHA SEÇİM YAPILACAK

Yarın yapılacak olan 37’nci tur oylaması ise merakla bekleniyor. Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde yaşanan bu gelişmeler, ülke gündemine damga vurmuş durumda. Sonuçların ne olacağını ve yeni başkanın kim olacağını hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler