1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Büyükşehir Belediyesi Spor Salonlarında Trambolin Seansları Başlatıldı
Ülke Genç Ölüler Mezarlığına ÇEVRİLDİ

Ülke Genç Ölüler Mezarlığına ÇEVRİLDİ

Sezen Aksu'nun çığlığını duyan ve canlı yayında göz yaşlarını tutamayan Muhsin Kızılkaya, 'Sabahları kan ve göz yaşına uyanmak istemiyorum' dedi

A+A-

Sezen Aksu'nun çığlığını duyan ve canlı yayında göz yaşlarını tutamayan Muhsin Kızılkaya, "Sabahları kan ve göz yaşına uyanmak istemiyorum" dedi

Habertürk'ün Akşam Raporu programında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Kürt yazar Muhsin Kızılkaya, "Genç ölüler mezarlığına çevrildi bu ülke. Bu çocuklar mahşer günü boğazımıza yapışmayacak mı, 'Biz niye 20 yaşında öldük' diye" dedi.

Sezen Aksu'nun Harbiye konserindeki "30 yıldır çocukların ölümüne göz yumuyoruz, suç hepimize bulaştı" sözlerini değerlendirirken gözleri dolan Kızılkaya, "En masumumuz hala Sezen Aksu. Akla ihtiyaç duyduğumuz zaman ilk duymak istediğimiz ses onun sesi. Bugün de umudun tükendiği bir nokta. Artık konuşacak bir şey kalmadığını da bazen düşünüyorum. Her ölüm karşısında insan çaresiz" diye konuştu.

Açılım sürecinde insanların umutlandığını ancak bugün gelinen noktada BDP'lilerin Meclis'ten atılmak istendiğini ve 90'lı yıllara heves edildiğini kaydeden Kızılkaya, "Sabahları kan ve göz yaşına uyanmak istemiyorum" dedi.

Sezen Aksu'nun bir sivil girişime dikkat çektiğini, İspanya'da 2 milyon insanın sokağa döküldüğünü hatırlatan Kızılkaya, şunları söyledi:

"Sezen Aksu'nun bu sesinin tekrar umut doğurabileceğine inanıyorum. Hepimizi ikna edebilecek tek şey onun masum sesidir. Her gün daha fazla kan akıyor. Bu gidişle daha fazla kan akacak. Bizim şu anda konuşmamız gereken BDP ya da BDP'nin Kürtleri temsil edip etmediği değil, bu kanı nasıl durduracağımız. Genç ölüler mezarlığına çevrildi bu ülke. Bu çocuklar mahşer günü boğazımıza yapışmayacak mı, 'Biz niye 20 yaşında öldük' diye"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.