1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars Barosu'ndan Hukuki Zafer.. 'Ses ve Görüntü Kaydı' Genelgesi İptal Edildi
Kaya, İthal Et Karslı Besicileri ETKİLEMEDİ

Kaya, İthal Et Karslı Besicileri ETKİLEMEDİ

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Fevzi Kaya, ithal etinin Karslı besicileri etkilemediğini belirtti.

A+A-

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Fevzi Kaya, ithal etinin Karslı besicileri etkilemediğini belirtti.

İHA'ya konuşan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fevzi Kaya; "Bizim bu yörede ithal hayvanlar sadece damızlık boyutuyla ithal hayvan geldi. Diğer kesimlik olarak yani sığır ve erkek sığır cinsinden fazla hayvan gelmedi" dedi.

Kaya; "Üreticinin kendi ürettiği hayvanlar piyasadadır. Onun için Kars'taki üreticiyi ithal etin veya ithal edilen hayvanların Kurban Bayramı'nda etkileyeceğini ben sanmıyorum. Zaten Kars'tan gelip tüccarlar götürüyorlar burdaki hayvanları. Burada besicilik gelişmemiş. Besicilik gelişmeyince ithal hayvanlarında buraya gelmesine gerek kalmadı. Bunun için Kars'ta ithal etin fazla vatandaşa zararı yok" diye konuştu.

Kars'ta hayvancılığın hükümet tarafından desteklendiğine dikkat çeken Fevzi Kaya; "6.'ncı bölgede olan Kars'ın önünün açıldı. Kars'ta her anlamda hükümet yatırımcının önünü açtı. Hayvancılığın modern şekilde yapılması için gerekli bütün kolaylıklar sağlanıyor. Hayvancılık şehri olan Kars'ın bu anlamda da önünün açılmıştır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum