1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kale Grubu 57. Yaşında
Kadir Gecesi Bu Akşam KUTLANACAK

'Kadir Gecesi' Bu Akşam KUTLANACAK

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin yıldan daha hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, bu akşam kutlanacak.

A+A-

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin yıldan daha hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi, bu akşam kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kadir Suresi’nde de ifade edildiği gibi Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı kılan unsurun Kur’an’ın inmeye başladığı zamana denk gelmesi olduğunu bildiren Görmez, “Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir Gecesi’ni ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlak, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Eşref-i mahlukat sıfatı ile Cenab-ı Hakk’ın emanetini müdrik olan bir kulluk, her şeyden önce bu geceyi bir af ve mağfiret şölenine dönüştürerek kendini yenileme durumunda mümkündür. Bu şölen başta Afrika kıtasında yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere açların, yoksulların, mağdurların, mahrumların, topyekun zayıf bırakılmışların haklarına dikkat kesilmeyi, buna karşılık yapıp ettiklerinden, arayıp bulduklarından dolayı şımaran, azgınlaşan, kendini mutlaklaştıran her düşünceye karşı da bir tavır almayı zorunlu kılmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.