1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa'da 8 Bin 88 Vatandaşa 54 Milyon 923 Bin 120 Tl Ödendi
Darbeciler Hakkında Müebbet İSTENDİ

Darbeciler Hakkında Müebbet İSTENDİ

12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

A+A-

12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcı, Evren ve Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Savcı, Evren ve Şahinkaya için müebbet istedi

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin soruşturmasının tamamlandığı ve soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın “şüpheli” olarak yer aldığı açıklandı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in soruşturmayı tamamladığını açıkladı. Görüşen, iddianamede, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın “şüpheli” olarak yer aldığını kaydetti. İddianamede, Evren ve Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK'nın “Devlet Kuvvetleri Aleyhinde Cürümler”e ilişkin 146. maddesi ile 80. maddesi uyarınca “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına” çarptırılmalarının istendiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.