1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM’den Kürtçe Şengal Çağrısı
Azerbaycanda Muhalefet Sokağa İNDİ

Azerbaycan'da Muhalefet Sokağa İNDİ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de muhalif gruplar sokaklara indi. Başkentteki en büyük meydanda toplanan göstericilere polis müdahale etti.

A+A-

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de muhalif gruplar sokaklara indi. Başkentteki en büyük meydanda toplanan göstericilere polis müdahale etti.

Azerbaycan'ın muhalif Musavat Partisi, Bakü'deki Fevvareler Meydanı'nda gösteri düzenledi. Eylem öncesi bölgeye intikal ettirilen emniyet güçlerinin gösteriye katılmak isteyen gençleri göz altına almaya başladığı belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar içerisinde Musavat Partisi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Hacılı'nın da bulunduğu açıklandı. Ünlü Azeri şairi Genceli Nizami'nin ismini taşıyan sokakta hareket eden göstericiler, yönetimi istifaya çağıran sloganlar atarak parka doğru ilerlemeye başladı.

AGİT temsilcileri gösteriyi takip ediyor

Gösterinin AGİT temsilcileri tarafından da takip edildiği belirtildi. Başkent Bakü'nün Sebail ilçe emniyet biriminden yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 40 kişi gözaltına alındı. Ancak gözaltına alınanların karakola götürülmediği, sadece bölgeden uzaklaştırıldığı öne sürüldü. Eylemi takip edenler arasında Yeni Azerbaycan Partisi'nin temsilcilerinin de bulunduğu belirtildi. Iktidar partisinin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve milletvekili Mübariz Gurbanlı, milletvekilleri Siyavuş Novruzov ve Kerim Kerimli'nin de bölgede bulunduğu belirtildi.

Dün de gösteri yapmak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.