1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başak Demirtaş, İstanbul'a Aday Olmayacağını Açıkladı
HDP'den Merkezi Konferans

HDP'den Merkezi Konferans

HDP yarın Ankara’da merkezi bir konferans düzenleyecek. Konferansta 'Demirtaş’a yeniden teklif götürülsün' görüşü de tartışılacak.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) Üçüncü Olağan Kongre hazırlıklarında sona gelindi. Kongreye ilişkin son detaylar yarın ve Pazar günü gerçekleştirilecek merkezi konferansta ele alınacak.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, yaklaşık iki aydır bölge konferansları düzenlenen HDP’de bu toplantılarda öne çıkan başlıklar Ankara’da merkezi konferansta tartışılacak. Eş Genel Başkanların kim olacağı, Parti Meclisi üyeleri ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile Afrin operasyonu sonrasında partililerin güvenli bir biçimde Ankara’ya getirilip geri dönüşlerinin sağlanması konferansın ana gündem maddelerinden olacak.

İLK KONU EŞ GENEL BAŞKANLIK 

Bölge konferanslarında eş genel başkanlık için yapılan isim önerileri gündeme gelecek ilk konu başlığı olacak. Selahattin Demirtaş’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından yapılan tartışmalarda Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ya da Urfa Milletvekili Osman Baydemir bu koltuğa uygun isimler olarak gösterildi ancak parti tabanında ciddi oranda, “Demirtaş’a yeniden gidilsin” görüşü de hakim. Merkezi konferansta bu konunun da ele alınacağı ve henüz kesin karar verilmiş olunmasa da Demirtaş’ın kapısının hafta içinde bir kez daha çalınabileceği ifade ediliyor.

KADIN ADAY DA TARTIŞILACAK

Demirtaş’ın olumsuz görüş bildirmesi durumunda ise konferansta belirlenecek Bilgen ya da Baydemir isimlerinden biri eş genel başkanlığa aday gösterilecek. Demirtaş’ın ya da Baydemir’in aday olması durumunda kadın Eş Genel Başkan adayı olarak parti bileşenlerinden bir isim gösterilecek. Bilgen’in eş genel başkan olması durumunda ise Kürt siyasetinden kadın partili aday gösterilecek.

AFRİN MESAJI

Kongre hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, katılımın beklenilenin üzerinde olacağını söyledi. Temelli, Afrin operasyonunun ardından barış talebinde bulunan partililere yönelik polis operasyonlarına rağmen kongrede Afrin başta olmak üzere bölgedeki savaşlarının tümüne yönelik “barış” talebinin “kaçınılmaz olarak” dillendirileceğini ifade etti.

'KONGREMİZ, SAVAŞTAN, BASKIDAN YILMIŞ TÜM İNSANLARIN KONGRESİDİR'

Partililerin kongreye getirilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Temelli, çok sayıda yurttaşın da kendi imkanları ile kongrede bulunacağını söyledi. Kongrenin Türkiye’nin içerisinden geçtiği dönem düşünüldüğünde “stratejik bir kongre” olduğunu ifade eden Temelli, “Partimize yönelik saldırılar, gözaltılar, iktidarın içinde bulunduğu acziyetle ilgilidir. HDP, stratejik kongresi ile ülkedeki yanlış gidişata ‘dur’ demek için gerçekleştiriyor. Kongremiz, savaştan, baskıdan yılmış tüm insanların kongresidir. Kongrede barış ve demokrasi mesajlarını dillendireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.