1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Pervin Buldan Kars ve Ardahan'da
TÜİK, Nüfus ve Konut ARAŞTIRACAK

TÜİK, 'Nüfus ve Konut' ARAŞTIRACAK

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, ilk kez yapılacak olan 2011 Nüfus ve Konut Araştırmasının alan uygulamasını gerçekleştirecek.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, ilk kez yapılacak olan 2011 Nüfus ve Konut Araştırmasının alan uygulamasının bugünden itibaren gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kamu hizmetlerinin doğru planlanması ve kamu kaynaklarının etkin olarak kullanılması, güncel ve doğru bilgilerin varlığı ile mümkündür. Ülkemizde, bugüne kadar sonuncusu 2000 yılında olmak üzere 14 genel nüfus sayımı gerçekleştirilmiştir. Bu sayımlarda; nüfusun yerleşim yerleri ayrımında büyüklüğü, demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri hakkında bilgiler derlenmiş, plan ve programlar bu sayımların sonuçlarına göre yapılmıştır.” denildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği üzere yerleşim yerleri nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulması ve nüfus hareketlerinin düzenli olarak izlenebilmesi için 2007 yılında Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kurulmuş ve kayıtlara dayalı nüfus bilgilerini içeren yerleşim yerlerine göre nüfus büyüklüğü, yaş, cinsiyet, eğitim durumu, medeni durum vb. temel niteliklere ilişkin bilgiler, yıllık olarak bu sistem üzerinden, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her yıl Ocak ayında haber bülteni ile kamuoyuna açıklanmaktadır.

ADNKS’den elde edilemeyen; işgücü, istihdam, doğurganlık, ölümlülük, uluslararası göç, göç nedeni, özürlülük gibi nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile bina ve konutlara ilişkin bilgileri il düzeyinde üretmek amacıyla, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından “2011 Nüfus ve Konut Araştırması” yapılacaktır.
3 Ekim 2011 tarihinden itibaren alan uygulaması başlatılacak olan 2011 Nüfus ve Konut Araştırması, örnekleme yöntemiyle gerçekleştirilen bir çalışma olup, araştırma kapsamında Türkiye genelinde içinde insan yaşadığı tahmin edilen yaklaşık 2,4 milyon adres (hane) ile yüz yüze görüşülecektir. Araştırmanın alan uygulaması 26 Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla 81 ilde gerçekleştirilecektir. Araştırma ile nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik niteliklerine ilişkin temel bilgi kaynağı oluşturularak ulusal, bölgesel ve yerel düzeydeki plan ve programlara büyük katkı sağlanacaktır.
Alan uygulamasında görev alacak personel, TÜİK onaylı resmi tanıtım kartları yakalarına takılı bir şekilde hane halklarını ve kurumsal yerleri ziyaret edeceklerdir.
Önemli bir maddi kaynak ve manevi çaba gerektiren bu araştırmanın başarısı vatandaşlarımızın vereceği doğru ve güvenilir bilgilere bağlıdır. Araştırmanın sağlılıklı olarak yapılabilmesi ancak, konut ve binanın nitelikleri ile hanehalkına ilişkin sorulara eksiksiz ve doğru cevap verilmesi ile mümkündür. Daha detaylı bilgilere TÜİK web sayfasından (www.tuik.gov.tr) ulaşılabilir.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.