1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Emniyet Müdürü Karaduman’dan Vali Özdemir’e Ziyaret
Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi.. Kars'ta 'Ağır Silah Atışı' Yapılacak!

Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi.. Kars'ta 'Ağır Silah Atışı' Yapılacak!

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

A+A-

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi olarak ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ağır silah atışları gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı Bölgesinde 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ağır silah atışları yapılacağından, bölgeye belirtilen tarihlerde can ve mal güvenliği açısından giriş çıkışlar yasaklandı.

GÜVENLİK UYARISI YAPILDI

PolitiKARS'ın Kars Valiliği'nden derlediği bilgilere göre, Kars'taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ağır silah atışları gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise "Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı (Akbaba) Atış ve Tatbikat Alanı'nda 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında koordinatları belirtilen alanda ağır silah atışları ve tatbikata yönelik manevralar yapılacaktır. Kamuoyuna ve ilgilere önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Yolaçan, Akbaba Dağı bölgesinde bulunan Çerme, Esenyazı, Karacaören gibi yerleşim alanları ile Gelirli, Karakale gibi köylerin de dahil olduğu geniş bir alan bu askeri tatbikatın gerçekleştirileceği bölge olarak belirlenmiştir.

Can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz eden bu bölgelerde vatandaşların herhangi bir tarım veya hayvancılık faaliyetinde bulunmaması, bölgeye giriş-çıkış yapılmamasının yanısıra mühimmata benzer tanımlanamayan cisimlerin oynanmaması veya kurcalanmamasının da önemi vurgulandı.

Eğer böyle bir cisim bulunursa yetkililere bildirimde bulunmak gerekmektedir; bu durumda ise bildirimlerin 14. Mekanize Tugay özellikle belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.