1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı’nda İlk Kez Rafting Heyecanı
CHP'li Alp'ten TBMM'ye Önerge.. Kars Belediyesi'nin Borçlarını Sordu!

CHP'li Alp'ten TBMM'ye Önerge.. Kars Belediyesi'nin Borçlarını Sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi vererek, Kars Belediyesi'nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre olan borçlarını sordu.

A+A-

CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Kars Belediyesi’nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre borçlarını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi vererek, Kars Belediyesi'nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre olan borçlarını sordu.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars milletvekili Alp, belediyenin borç durumunu sorgulayarak ‘kayyum’ların belediyeyi devraldığı ve devrettiği borç miktarını da öğrenmek istedi.

‘KAYYUM DÖNEMİ’NİN BORÇLARINI SORDU

CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Bakan Özhaseki'ye yönelik TBMM’ye yaptığı soru önergesi ile Kars Belediyesi'nin mali durumu hakkında detaylı bilgi talep etti.

Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yaptığı soru önergesi ile Kars Belediyesi'nin mali durumunu ve borçlarını sorguladı.

Soru önergesiyle, Kars’ta belediye hizmetlerinde yaşanan aksaklıklara ve yurttaşların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekildi.

Kars Belediyesi'nin ne kadar borçlu olduğu ve kayyumlar tarafından devralındığında ve devredildiğindeki borç durumu gibi önemli konuları gündeme getiren Alp, belediye bütçesinin doğru ve planlı bir şekilde kullanılmamasının temel neden olduğunu belirtti.

Alt ve üst yapı eksiklikleri nedeniyle yurttaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulunması ve belediye hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için bu soruların yanıtlanması gerektiğini vurgulayan Alp, “Kars Belediyesi'nin gelir ve giderleri, kamu ve özel sektöre olan borçları konusunda şeffaf bir şekilde bilgi verilmesi, belediyenin mali durumunun net bir şekilde ortaya konulması önemlidir. Bu sayede belediyenin mali yönetimi konusunda daha etkin adımlar atılabilir ve hizmet kalitesi artırılabilir.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bu sorulara açık ve detaylı bir şekilde yanıt vermesi, belediyenin mali durumunun daha iyi anlaşılmasına ve sorunların çözümüne katkı sağlayacağı önemle vurgulandı.

CHP’li Alp, Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle, aşağıdaki soruları yöneltti.

  • Kars Belediyesinin 2019 ila 2024 yıllarına ilişkin bütçe gelir ve giderleri ile borçlanmalarının yıllar itibarı ile tutarları ne kadardır?
  • 31 Mart 2019 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?
  • 31 Mart 2024 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?

ŞEHRİN KAYNAKLARINI KORUYACAĞIZ VE SAVUNACAĞIZ

CHP’li Alp soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada, “Kars Belediyesi ne kadar borçlu? Kayyumlar Kars Belediyesini ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti? Kars halkının haklarını ve şehrin kaynaklarını koruyacağız ve savunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.