1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars 36 Spor, Giresun Görele'den Puansız Dönüyor 
Tarihi Eser Kaçakçıları YAKALANDI

Tarihi Eser Kaçakçıları YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğü'nün üç ay süren takibi sonucu Kağızman'da tarihi eser kaçakçılığı yapan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

A+A-

Kars Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün üç ay süren takibi sonucu Kağızman’da tarihi eser kaçakçılığı yapan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Kağızman Emniyet Müdürlüğü ve Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla Ağrı, Erzincan Erzurum, Kars, ve Kağızman’da yapılan eş zamanlı operasyonda 12 kişi göz altına alındı.

Yapılan aramalarda Bizans döneminden kaldığı tahmin edilen 18 parça tarihi eseri alıcı gibi davranan polise satmaya kalkan 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ağrı’dan gelerek ellerinde Bizans dönemine ait olduğu düşünülen 18 adet sikke heykel ve Osmanlı altını satmaya çalışan iki kişiyi üç ay izlemeye alan Kağızman Mali Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekibi, alıcı gibi davranarak irtibat kurduğu bu kişilerle pazarlık yaptı.

“Dededen kalma” dedikleri tarihi eserler için 1 milyon dolar isteyen kişiler Kağızman’da sağlanan buluşma sırasında gözaltına alındı. Bu kişilerle işbirliği içinde olanları tespit eden Kağızman Emniyet Müdürlüğü 5 ilde eş zamanlı operasyonla 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli, daha sonra Adliyeye sevk edildi.

Kağızman Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan sanıklardan 4 kişi tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.