1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Çöpe Buzağı Ölüsü ATTILAR
Karsta Çöpe Buzağı Ölüsü ATTILAR

Kars'ta Çöpe Buzağı Ölüsü ATTILAR

Kars'ta bir iş hanının yanına atılan ölmüş buzağı, şap hastalığı nedeniyle karantina altında olan kentte zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

A+A-

Kars'ta bir iş hanının yanına atılan ölmüş buzağı, şap hastalığı nedeniyle karantina altında olan kentte zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından şap hastalığından dolayı hayvan pazarı kapatılan ve hayvan giriş çıkışları yasaklanan kentte çöplüğe atılmış buzağı ölüsü Zabıta Müdürlüğü ekiplerini sefer etti. Belediye veterinerinin de hazır bulunduğu bölgede ölmüş buzağıyı kimin attığı araştırıldı. Kars'ta uygulanan karantinadan dolayı hayvanın hastalıklı olup olmadığının anlaşılması için Tarım İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili veteriner isteyen zabıta, uzun süre beklemek zorunda kaldı. Buzağı ölüsünün hastalıklı olabilme ihtimali üzerinde duran zabıta ekipleri, defalarca Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçerek konuyla ilgili uzman veterinerlerin kendilerine yardımcı olmasını istedi. Uzun süre bekleyişin ardından buzağı ölüsünün olduğu yere gelen Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Adem Arancı, ölmüş buzağayı inceledi. Buzağayı torbaya koyan Arancı, gerekli araştırmayı yapmak üzere buzağa ölüsünü Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdü. Buzağının büyük ihtimalle erken doğumdan dolayı öldüğünü belirten Arancı, "Bu hayvan tam gelişmediğinden dişleri gelişmemiş ve karın bölgesinde göbek kordonu dediğimiz yerde tam gelişmeden bağırsakları dışarıya çıkmış. Herhangi bir çevredeki veteriner kliniklere getirilmiştir veya yolda ölmüştür. Bu hayvan o nedenle buraya atılmıştır. Dış bakımdan yapılan fiziksel muayenede herhangi bir hastalık belirtisi yok. Buzağının erken doğmasına kaynaklanan bir durum" dedi.

Torbaya konularak İl Tarım Müdürlüğü'ne götürülen buzağının neden öldüğü, şap hastalığı taşıyıp taşımadığı, yapılan kontroller sonucunda ortaya çıkacak.

Kars'ta Tarım İl Müdürlüğü tarafından görülen şap hastalığı dolayısıyla 21 günlük karantina uygulaması devam ediyor. Kente hayvan giriş ve çıkışları yasak. Şap hastalığının görüldüğü ilde buzağı ölüsünün duvar dibine bırakılması, çevrede bulunan esnaf tarafından tepkiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.