1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta 'Kaçak Ağaç' Operasyonu
Yaban Hayatına Kış Desteği VERİLECEK

Yaban Hayatına Kış Desteği VERİLECEK

Kars Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Yaban Hayatı' koruma konusunda hayata geçirilecek faaliyetler için kış şartlarlarının ağırlaşmasını bekleniyor.

A+A-

Kars Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Yaban Hayatı" koruma konusunda hayata geçirilecek faaliyetler için kış şartlarlarının ağırlaşmasını bekleniyor.
Yaban Hayatını koruma faaliyetlerine başlamak için kış şartlarının ağırlaşmasını bekleyen yetkililer, sadece doğa koruma milli parklardan değil, Kars yüzölçümünün tamamından sorumlu olduklarını dile getirdiler.

Çevre ve Orman Müdürü İsmail Ersoy, “Yaban hayatı koruma konusunda biz sadece doğal koruma milli parklar rejmindeki alanlardan değil bütün Kars yüzölçümünün tamamından sorumluyuz. Bu bakımdan bazı yerlerde yaban hayvanları kışın yiyecek sıkıntısı çekmekte, bazı yerlerde ise çekmemektedir. Mesela Kağızman ilçemiz civarında böyle durumlar söz konusu değildir. Rakım itibariyle yüksek olan kısımlarda yaban hayvanları yiyecek ve içecek bulma konusunda sıkıntı çekmekteler. Biz zaman zaman kuşlar için buğday veya beslenebilecekleri yiyeceklerle besliyoruz, etçil olan hayvanlara da sakatat veya diğer yiyecek türlerini muhtelif yerlerde vermek suretiyle onların ağır kış şartlarında aç kalmalarını önlüyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız da kış şartlarının iyice artması halinde ilerideki günlerde başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Kış mevsimiyle birlikte kentte avlanmaya yönelik açıklamada bulunan Çevre ve Orman Müdürü İsmail Ersoy, avcıların Merkez Av Komisyonunun kararı altında belirlenen miktarlar kadar avlanmalar gerektiğine dikkat çekti. Ersoy, “Özellikle altını çizmemiz gereken nokta da hileli avlanmadan kaçınılmasıdır. Hileli avlanma ne bizim örf adetimizde vardır, ne geleneklerimizde vardır. Bu bağlamda hileli avlanma dediğimiz gece projektörle avlanma veya dinamit kullanarak avlanma gibi avlanma türlerinden kaçınmamız gerekmektedir. Avcılığın merkez av komisyonunun belirlediği kriterler doğrultusunda spor amaçlı yapılmasında fayda var. Bize de yakışan avlanma türü budur ve herkesin buna önem göstermesi gerekmektedir” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.