1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaz Günlerinde İftar Ve Sahur Menülerine Dikkat
Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Türkiye'den Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!

Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Türkiye'den Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Irak'a gitti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Irak'a gitti.

Erdoğan’ın Erbil ziyareti Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) Türkiye’den ilk cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret olacak.

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak Bağdat Uluslararası Havalimanı'na ulaştı.

ERDOĞAN 13 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ IRAK'I ZİYARET EDİYOR

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve beraberindeki üst düzey heyet tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik ziyareti kapsamında Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak.

GÜNDEM: GÜVENLİK, SU, DOĞAL GAZ

Ziyarette başta güvenlik olmak üzere ticari ilişkiler ve su sorunu masaya yatırılacak. Ziyaretin gündem maddeleri; 'terörle mücadele', su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımlar atılacak.

İki ülke arasında iki stratejik olmak üzere 20'nin üzerinde gerçekleşecek anlaşma ve mutabakatın imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi.

Erdoğan’ın ayrıca Bağdat'ta Türkmenlerin temsilcileriyle bir araya geleceği de belirtildi..

ERDOĞAN, ERBİL’E DE GİDECEK

Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e de gidecek.

Bağdat temasları ardından Erdoğan’ın akşam saatlerinde Kürdistan Bölgesi'ne ulaşması bekleniyor.  Erdoğan Erbil'de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’nin aralarında olduğu  üst düzey yetkililerle görüşecek.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Muhammed Fatih Kaçar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahreddin Altun ile Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

…haberin uzantısı 

ERDOĞAN ERBİL’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’taki temasları kapsamında Bağdat’taki programlarını tamamlayarak IKBY'nin başkenti Erbile geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinin ardından Erbil Uluslararası Havalimanı’na geldi. 

erdogan-erbilde.jpeg

ERDOĞAN'I NEÇİRVAN BARZANİ KARŞILADI

Erdoğan'ı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani karşıladı.

Karşılamaya Başbakan Mesrur Barzani de katıldı.

Erdoğan'ın Erbil'e inişini çok sayıda gazeteci takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından IKBY Başkanlık Sarayı'na hareket etti.

Erdoğan, burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

KDP BAŞKANI MESUT BARZANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Erbil'deki temasları kapsamında Neçirvan ve Mesrur Barzani'nin ardından Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya geldi.

IKBY Başkanlık Sarayı'ndaki bu görüşme de basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan ile; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da Erbil'e geldi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, görüşme öncesi; "Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede kritik bir döneme denk geliyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarının bir işareti. Başkan Erdoğan'ı Erbil'de karşılamayı; barış, istikrar ve ekonomik kalkınma gibi acil konuları tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.