1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. ‘Motor ve Stepne’de Kaçak Sigara
Kars'ta Aç Kurtlar Sürüye Saldırdı.. 90 Koyun Telef Oldu!

Kars'ta Aç Kurtlar Sürüye Saldırdı.. 90 Koyun Telef Oldu!

Kars'ın merkez Çakmak köyü Çalgavur mahallesinde sürüye saldıran kurtlar, 90'a yakın koyunu telef etti.

A+A-

Kars'ın merkez Çakmak köyü Çalgavur mahallesinde sürüye saldıran kurtlar, 90'a yakın koyunu telef etti.

Kars'ın merkeze bağlı Çakmak köyü Çalgavur mahallesinde kurtların saldırısı sonucu 90 koyun telef oldu, çok sayıda koyun yaralandı.

KURTLAR 90'A YAKIN KOYUNU TELEF ETTİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, olay önceki gün (24 Nisan) Kars merkeze bağlı Çakmak köyü Çalgavur mahallesi yakınlarındaki mera alanında gerçekleşti.

Hayvan sahipleri tarafından güvenli olduğuna inanılan bu alanda beklenmeyen bir şekilde açlıkla mücadele eden kurt sürüsü ortaya çıkarak büyük bir felakete yol açtı.

Aç kurtlar Erol Savaş'a ait koyun sürüsü otlarken 90’a yakın koyunu parça parça ettiler ve geride acılı sahiplerini bıraktılar.

Çobanın köylülere haber vermesi üzerine olay yerine gelen köylüler, saldırıda onlarca koyunun telef olduğunu belirledi.

UZMANLAR UYARDI

Aç kurtlar tarafından saldırıların artması üzerine bölgedeki hayvancılık sektörünün ne kadar savunmasız olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu belirten uzamanlar; kırsal bölgelerde doğal faktörler veya yabani hayvan saldırıları gibi olaylar, hayvan yetiştiricilerinin zorlu mücadeleler vermesine neden olabilir uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.