1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Kaçan Araçtan Kaçak Sigara Çıktı
Tütün ve Sigara ile Mücadele EĞİTİMİ

Tütün ve Sigara ile Mücadele EĞİTİMİ

Kars'ta,'Pasif İçicilik, Sigaranın Zararları ve Tütünle Mücadele Eğitimi' düzenlendi.

A+A-

Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından GARD kararlarında yer alan ,‘Pasif İçicilik, Sigaranın Zararları ve Tütünle Mücadele Eğitimi’ düzenlendi.

Eğitim; Halk Sağlığı Konferans Salonu’nda, Merkez Toplum Sağlığı Sorumlu Doktoru Bahar Giryan Bulut tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, Sorumlu TSM doktorları, eğitim hemşirelerine ve ilgili şube müdürlerine verildi

Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dilber Arslan’ın konunun önemini vurgulayan konuşmaları ile başlayan programda; Dr. Kan özellikle kış aylarında evlerde sigara kullanımının arttığını ve bu durumdan sigarayı tüketen kadar diğer ev bireylerinin de sağlık açısından olumsuz yönden etkilendiğini söyledi.

Kan, “Ev içerisinde sigara kullanan kişi, aynı evde yaşayan gebe, emziren kadınlar ve çocukları da risk altına almaktadır.” diyerek pasif içiciliğin önemine değindi.

Eğitim; Dr. Mehmet Kan’ın katılımcılara katılım belgelerini dağıtımıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.