1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Asayiş ve Huzur TOPLANTISI
SYDV'nin Yardımı İle Boyacılık Yapıyor

SYDV'nin Yardımı İle Boyacılık Yapıyor

Kars Valiliği SYDV'nın hibeleriyle iş sahibi olan 31 yaşındaki Turgay Demirbaş, ayakkabı boyacılığı yapıyor.

A+A-
Kars Valiliği SYDV'nın hibeleriyle iş sahibi olan 31 yaşındaki Turgay Demirbaş,  ayakkabı boyacılığı yapıyor.
Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hibeleriyle iş sahibi olan 31 yaşındaki Turgay Demirbaş, Gaziantep'ten getirtilen boya sandığıyla kimseye muhtaç olmadan ekmek kazanmanın sevincini yaşıyor.
 
SYDV’nin başlattığı “Getir projeni al hibeni” projeyi meyvesini veriyor. Çalışmak isteyerek para kazanmayı düşünenlerin önüne açan bu projenin bir ayağı da boya sandığı oldu. Kars’ta 4 genç SYDV’ye müracaat ederek boyacılık yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Gaziantep’te özel üretilen ve tanesi 400 TL’ye mal olan boya sandıkları getirtildi ve bu gençlere hibe edildi. 1 yıl önce dağıtılan boya sandıklarıyla geçimlerini sağlayan gençler ise cadde ve sokaklardan ziyade kurum binaları önüne tezgah kurdu. Gençleri yakinen tanıyan kurum çalışanları da dairelerine giriş çıkışlarda ayakkabılarını bu gençlere boyatarak onların para kazanmasını sağlıyorlar.
 
Bu gençlerden biri de 31 yaşındaki Turgay Demirbaş. 1 çocuk babası Turgay Demirbaş 3 TL’ye mal ettiği bir ayakkabı boyasıyla onlarca çift ayakkabı boyuyor. 1 çift ayakkabıyı 1 TL’ye boyayan Demirbaş, günde ortalama 20-30 TL para kazanıyor. Bu kazancıyla hem çocuğunu okutuyor hem de evinin mutfak ve diğer ihtiyaçlarını temin ediyor.
 
İşini severek yapan ve Valilik ile SYDV’ye teşekkür eden Turgay Demirbaş, diğer boş gezen gençlerinde SYDV’ye müracaat edip iş imkanlarını oluşturmalarını istiyor. Kendi işini yapabilmenin ve para kazanmasının insanı mutlu ettiğini belirten Demirbaş, yaz-kış bu işi yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.