1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Yıldırım Düştü, Minare Yıkıldı
Selimde Trafik Kazası 1 Ölü 1 YARALI

Selim'de Trafik Kazası 1 Ölü 1 YARALI

Kars'ın Selim İlçesi'nde dün akşam meydana gelen trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Onur Namlı, hayatını kaybetti.

A+A-

Kars’ın Selim İlçesi’nde dün akşam meydana gelen trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Onur Namlı, hayatını kaybetti.

Olay dün (14 Ekim) saat: 19.30 sıralarında Sarıkamış ile Selim arasında meydana geldi. 36 AK 535 Plakalı araç, Selim’den Kars’a giderken aniden yola çıkan ata çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç takla attı. Araç içerisinde bulunan Onur Namlı ile bir kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambülâns ile Kars Devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavileri yapılan yaralılardan Onur Namlı doktorların tüm müdahalesine rağmen yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Diğer yaralının ise tedavisi sürüyor.

Genç teknisyen Onur’un cenazesi yarın (16 Ekim) Yenimahalle Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İlişkin Haber

'VALİ'NİN KARAYOLLARI İSYANI

Kars’ta düzenlenen yılın son İl Koordinasyon Kurulu toplantısında karayollarının Sarıkamış yoluna döktüğü mıcır ele alındı. Vali Ahmet Kara, bu yolda çokça kaza olduğunu en son bir hafta önce karayollarına ait aracın yandığını daha öncesinde de ambulans kazasında 2 sağlık çalışanının şehit olduğunu söyleyerek daha dikkatli olunmasını istedi.

Kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinin katıldığı Valilik Toplantı Salonundaki koordinasyonda konuşma yapan Vali Ahmet Kara, bir çok önemli konuya dikkat çekti ve her kuruluşun kendi alanında görev sorumluluklarını hatırlatarak bir dizi uyarılarda bulundu.

SARIKAMIŞ YOLUNA SIK SIK MICIR DÖKÜYORLAR. MICIRLARDAN DOLAYI ÇOK KAZA OLUYOR…
Karayollarının çalışmalarıyla ilgili de görüşlerini dile getiren ve değerlendirmelerde bulunan Vali Kara Şunları söyledi: “Digor yolunun kontrolünü kim yapıyorsa düzgün yapması gerek. Yapmıyor iseler kontrol elemanlarının değiştirilmesi, veya uyarılmayı, yada cezalandırılması gerek. Yani bu şekilde asfalt olmaz. Çok kalitesiz. Ayrıca yol yapımında doğru düzgün işaretleme olmadığı için sıkıntı oluyor. Kum yığının göğsüne koymuşlar tabelayı oysa belli bir mesafeden o levhanın konulması gerekir. Sarıkamış yoluna sık sık mıcır döküyorlar. Ben mühendis değilim ama o mıcırlardan dolayı çok kaza oluyor. En sonunda da sizin aracınız kaza yaptı. Karayolları bölge müdürlüğünün aracı o yolda yandı, son bir hafta içinde. Sizin araçtan önce de ambulansta iki kişi can verdi. O yola mıcır dökme işi nedir, nasıl bir tekniktir bu konuda bize bilgi verin. Ayrıca yol ayrımında sıkıntılar var. Çukura dökülen toprak malzemedir. O malzeme birkaç araç geçtikten sonra yenirden çukur oluyor. Veya o malzemeden kaçmak için millet kaza yapıyor. Selim’e doğru yaklaşıldığında da Yolgeçmez Köyü’nün orada köprünün çıkışında da sorun var. Aylardır sürüyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü bir köprünün başını aylarca halledemiyor mu? Orada da kaza oluyor. Sarıkamış yolu resmen problem. Göle-Selim Yolu yapılması gerekli bir yol oma Kars-Sarıkamış yolunun yanında hiç de önemi olmayan bir yol. Selim-Göle yolu düzgün kullanılmıyor bile. Kaç tane araç Selim-Göle yolunu kullanıyor da bu yol acele acele yapılıyor. Sarıkamış-Karakurt arası fevkalede önemli olduğu halde yarısına asfalt dökülmüş yarısına dökülmemiş. Ne hikmetse onu bilemiyorum. Fevkalede tehlikeli. Millet asfalta gitmek için kaza yapıyor. Karakut-Sarıkamış arasındaki yolda araçlar çarpışmıştı. Duble yolda çarpışmalı kaza Türkiye’de başka bir yerde olmaz. Böyle bir örnek yoktur. Ama bu yolda oluyor. O da Karayollarının hatası. Hem işaretlemelerde hem de malzeme dökümlerinde lütfen daha dikkatli olunuz. Yani Sarıkamış yolunda fevkalede, açık, bariz hatalar var. Yollara mıcır dökülüyor. Araçlar hurdaya dönüyor. Ambulans kazasında iki şehit verdik. Çok yerde karayolları çalışması görüyorum. Ama 10 metrede çalışma yaparken 10 kilometrelik yolu kapatmıyorlar. Belli bir bölgenin çalışmasını yapıyorlar ondan sonra diğer tarafı kapatıyorlar. Digor yolunda çalışma oluyor bir bakıyorsun Digor’dan Dağpınar’a kadar kum yığını ve günlerce öylece duruyor. En azından o müteahhit 10 kilometreyi bir günde yapamıyorsa bir kilometre yapacaksa o bir kilometreyi kapatır ondan sonra devam eder.”

Vali Kara son olarak Koordinasyon toplantılarına katılmayan müdürleri bir kez daha uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.