1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kars | Kağızman Kaymakamı İshak Çınar Açığa Alındı
Sarıkamışa Mehmetçik DERSHANESİ

Sarıkamış'a Mehmetçik DERSHANESİ

Sarıkamış'ta Mehmetçik Dershanesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

A+A-

Sarıkamış'ta Mehmetçik Dershanesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Mehmetçik Dershanesi'nin bahçesinde düzenlen törene, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, öğretmen, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Kaymakam Ermiş, maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen Sbs ve LYS öğrencileri için 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mehmetçik Dershanesinin, çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Ermiş, eğitim olmadan hiçbir alanda gelişme ve kalkınmanın olmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim ailede başlar. Eğitim yalnızca bir kurumun görevi ve sorumluluğunda değil, herkesin görevidir. Biz ülkemizin daha çağdaş, daha zengin olmasını istiyorsak eğitime çok önem vermeliyiz. Bizler kaymakamlık olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Belediye başkanlığımızda her türlü desteği veriyor. Şu anda 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığımızın dershane açarak maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza destek vermesi hepimizi gururlandırmıştır. İnşallah burada eğitim gören öğrencilerimiz en iyi üniversitelere yerleşirler."

Milli Eğitim Müdürü Dağdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı arasında yapılan protokol gereğince 8 ay süreyle devam edecek ücretsiz Sbs ve LYS kursuna yaklaşık 300 öğrencinin katılacağını, bu kursta vatani görevlerini kısa dönem er olarak yapan öğretmenlerin ders vereceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.