1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da 21 Köye 21 Semt Sahası
Sarıkamış Belediyesine Greyder ALINDI

Sarıkamış Belediyesi'ne Greyder ALINDI

Sarıkamış Belediyesi iyi hizmet vermek amacıyla araç parkını yenilemeye devam ediyor.

A+A-

Sarıkamış Belediyesi iyi hizmet vermek amacıyla araç parkını yenilemeye devam ediyor.

Belediye son olarak araç parkına yeni bir greyder ekledi. Alınan greyder için belediye binası önünde bir tören düzenlendi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, araç filosunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden birisi olduğunu belirterek, ilçenin yıllık kar ortalamasının 1.5-2 metreyi bulduğunu söyledi.

Sarıkamış'ta sokakların, caddelerin temizlenmesinin önemli bir husus olduğunu vurgulayan Ermiş, araç filosuna yeni kazandırılan greyderin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen de alınan yeni greyder ile makine parkındaki önemli bir eksikliği giderdiklerini belirterek, "İlçemize uzun yıllar hizmet verecek olan yeni greyderimiz yapacağımız çalışmalarda bizlere büyük kolaylık sağlayacak. Belediye araç parkını yenilemeye devam ediyoruz" dedi.

Özbilen, şöyle devam etti: "Şimdi ise greyderimizi yeniledik. Eski greyderimizi Erzurum'a gönderdik. 60 bin lira bir tamir masrafı var. Fakat bunu yaptırsak bile ne zaman, nerede arızalanacağı belli değildi. Yeni almış olduğumuz greyderimiz 520 bin liraya belediyemize mal oldu. Tabi ki bunların arızalanmaması belediyeler için ek kaynaktır. Biz 2 tane kurban kesecektik. Kaymakamımızla yapmış olduğumuz görüşmede aldığımız karar gereğince, bu kurbanların 1 tanesini Osman Yüce Kayak Tesislerinde kalan, depremzede 49 kişiye, diğerini ise Yayıklı köyünde kalan yine Van depreminden gelmiş olan 15 kişilik 2 aileye göndereceğiz."

Diğer Haberler..

Kan davası barış yemeğiyle sona erdi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu Köyü’nde, 8 ay önce 1 kişinin ölümü 3 kişinin yaralanmasıyla 2 aile arasında başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Sarıkamış Öğretmenevi’nde düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen Gündüz ve Gökcan aileleri dua ettikten sonra Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim üzerine el basıp yemin ederek aralarındaki husumete son verdiler.

Barış yemeğine; Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Av. Suat Doğan, İl Genel Meclis Üyesi Hanali Çetinkaya, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Sarıkamış'ın ileri gelenlerinden Hacı Bedirhan Cengiz, Gündüz ve Gökcan aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.