1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Otomobil Aras Nehri'ne UÇTU
Polis Omuz Attın Diye Adam VURDU

Polis 'Omuz Attın' Diye Adam VURDU

Kars'ta Özel Harekat Polisi B.Y., omuz attığı gerekçesiyle tartıştığı E.E.'nin kardeşi S.E.'yi tabancayla vurdu.

A+A-

Kars'ta Özel Harekat Polisi B.Y., omuz attığı gerekçesiyle tartıştığı E.E.'nin kardeşi S.E.'yi tabancayla vurdu.

Kars'ta ağabeyini kurtarmak için sopa alarak koşan S.E., iddiaya göre sivil polis polisin silahından çıkan kurşunla ayağından yaralandı. Yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir doktor yaparken, ateş eden polis memuru, meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Olay, Faikbey Caddesinde akşam saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, sivil giyimli iki polis memuru, çayevinde oturan E.E. ile henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Polis memurları ile vatandaş arasındaki tartışma bir süre sonra cadde ortasında kavgaya dönüştü. Bu sırada polislerin ağabeyine saldırdığını sanan S.E., eline aldığı sopayla olay yerine doğru koşmaya başladı. Bunu gören polislerden biri iddiya göre beylik tabancasını çıkarıp, S.E.'nin ayaklarına ateş etti.

Yere yığılan S.E.'ye ilk müdahaleyi olay yerinden tesadüfen geçen doktor Alpay Alibeyoğlu yaptı. S.E., ambulansla Kars Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hayati tehlike nedeniyle S.E., Erzurum'a sevk edildi. S.E.'yi yaralayan polis, olay yerine gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERİN DEVAMI

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Kars’ta iki kişi ile sivil polis arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından, polisin silahından çıkan kurşunla 1 vatandaşın yaralanmasına neden olan olayla ilgili emniyetten açıklama geldi.

Açıklama şöyle:  “10.03.2012 günü saat:16.30 sıralarında, İl Emniyet Müdürlüğümüzde görevli polis memuru B.Y., görevli olmadığı bir zamanda, ilimiz Faikbey Caddesi üzerinde yürüdüğü esnada, S.E.ve E.E.isimli şahıslarla omuz atma meselesinden dolayı tartışmışlar ve tartışma kavgaya dönüşmeden taraflar ayrılmışlardır.

Yaklaşık yarım saat sonra şahısların Faikbey caddesi ile Atatürk caddesi kavşağında tekrar karşılaşmaları üzerine, şahıslar arasında tekrar ağız münakaşası başlamış, şahıslar tarafından B.Y.’ye hakaret edilmiştir. S.E.’de, elinde bir demir sopa olduğu halde, K.E.ve E.E.ile birlikte B.Y.ye saldırarak darp etmeleri üzerine, şahısların saldırısını önlemek amacıyla B.Y., beylik tabancasıyla havaya bir kez uyarı atışında bulunarak şahıslardan kendini korumak için kaçmaya başlar.

Bu sırada S.E. isimli şahıs elindeki demir sopayla B.Y.’a saldırmaya devam edince, B.Y.şahıstan kaçtığı sırada tabancası ateş alarak S.E.’nin sol bacağından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmasına sebep olur. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
9 Yorum