1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Sağanak Yağmur
Namık Kemal Evi Aşıklara Tahsis EDİLDİ

Namık Kemal Evi Aşıklara Tahsis EDİLDİ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Namık Kemal Evi’ni Kültür Evi olarak aşıklara tahsis etti.

A+A-
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Namık Kemal Evi’ni Kültür Evi olarak aşıklara tahsis etti.
 
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, aşıklık geleneğinin devam etmesi için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.
 
Başkan Nevzat Bozkuş; “Kars Bu bir başlangıç, ama ileride daha güzel şeyler olacak. Karslılar kültür ve sanat etkinliklerine doyacak” dedi.
 
Başkan Bozkuş, “Belediye olarak bizim kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz devam ediyor. İşte Aşıklar Bayramı ve ardından gerçekleştirdiğimiz Türkiye Türkü Bayramı ile kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz aralıksız devam etti. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” diye konuştu.
 
Bozkuş, “Bu bir başlangıç ama ileride daha güzel şeyler olacak. Birleşmiş Milletler (BM) ortak programı kapsamı içerisinde bu güzel gelişme kaydedildi. Burası sadece aşıklarımıza ait bir yer olacak. Bu proje kapsamında aşıklar şölenine de yer verilmişti. Biz de donatı olarak burayı seçtik. Bu bir başlangıç noktası oldu. İleride daha güzel şeylerin olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Namık Kemal Evi aşıklara tahsis edilerek bundan böyle Kültür Evi olarak hizmet verecek.
 
Kars Sukapı Mahallesinde bulunan ve restorasyon çalışmasına Kars Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler ortak programının da katkıda bulunduğu Namık Kemal Evi, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından Kars’ta aşıklık kültürüne hizmet eden Aşıklar Derneğine tahsis edildi.
 
Namık Kemal Kültür Evi’nin açılışına Vali Yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, BM yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Aşıklar katıldı.
 
Kültür Evi’nin açılışının ardından aşıklar sazlarını alarak misafirlere “hoş geldiniz” değişleri söylediler.
 
Öte yandan AB yetkilileri, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a böyle bir girişimde bulunup Aşıklık kültürüne sahip çıktığı için teşekkür plaketi verdi. Başkan Bozkuş’ta katkılarından dolayı BM ve Kültür Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.