1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Alınak, Oğuz Kaan Salıcı ile Görüştü
Muhtar YIKTI, Kurul Şoke OLDU..!

Muhtar YIKTI, 'Kurul' Şoke OLDU..!

Kars'ta, köylülerin yıktırdığı Urartu dönemine ait köprünün yerine kaymakamlık beton köprü yaptırdı.

A+A-

Kars'ta, köylülerin yıktırdığı Urartu dönemine ait köprünün yerine kaymakamlık beton köprü yaptırdı.

Sabah gazetesinin haberine göre; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, olayla ilgili inceleme başlattı.

Kars'taki tarihi köprünün yerine köylülerin isteğiyle yeni bir beton köprü yapılması yetkilileri harekete geçirdi. Sanat tarihçisi Doç. Dr. Ali Murat Aktemur'un girişimi üzerine Kars Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu olay hakkında inceleme başlattı.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı 200 nüfuslu Taşköprü köyünde bir skandala imza atıldı. Köylülerin M.Ö. 739'da Urartu Kralı II. Sarduri tarafından yaptırılan tarihi köprünün ihtiyaçlarını karşılamadığı yönündeki şikâyetlerini dikkate alan muhtar Bahri Daşdemir, 2 yıl önce köprüyü yıktırdı. Muhtar Daşdemir, 2009'daki yerel seçimler öncesi Arpaçay Kaymakamlığı'na başvurdu ve kaymakamlık tarafından tarihi taş köprü yerine beton bir köprü yaptırıldı.

Kısa süre önce Urartularla ilgili araştırma yapmak üzere köye giden Doç. Dr. Ali Murat Aktemur, köprünün yıkıldığını öğrenince şoke oldu. Kars Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Hüsnü Genç, "Köprü kim tarafından yıkılıp yerine yeni köprü yapılmışsa sorumlular hakkında idari işlem başlatacağız" dedi.

İlgili Haber...

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kars’ta yayınlanmakta olan yerel gazeteler ile internet haber sitelerinde “2750 Yıllık Köprüyü Yıktılar” “Taşköprü Köyü’nde Skandal” gibi başlıklarla yayınlanan habere ilişkin olarak Kars Valiliği’nce Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne yerinde inceleme yaptırıldı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce Arpaçay ilçesi Taşköprü Köyü’nde dün yapılan inceleme sonucunda; bahse konu köprünün yer aldığı alanın herhangi bir sit alanında olmadığı ve Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı kaydının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum