1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!

'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!

Kars'ta DEM Parti'den il genel meclis üyesi (encümen) seçilen Suat Bayhan, partisinden istifa etti.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Kars İl Genel Meclis Üyesi (encümen) seçilen Suat Bayhan, partisinden istifa etti.

Kars merkez ilçeden il genel meclis üyesi seçilen DEM Partili Suat Bayhan, partisinden istifa etti.

31 Mart seçimlerinde Kars merkezden il genel meclis üyesi seçilen DEM Partili Suat Bayhan’nın partisinden ‘gördüğü lüzum üzerine’ istifa ettiği açıklandı.

Bayhan, haber sitelerine yansıyan açıklamasında; "Gördüğüm lüzum üzerine üyesi olduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden istifa ettim. Kars İl Genel Meclisi'nde Bağımsız olarak görevimi yürüteceğim.” ifadelerini kullandı.

suat-bayhan.jpg

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; 7 DEM Parti, 6 AK Parti, 4 CHP ve 4 MHP'li adayın kazandığı 31 Mart seçimleri sonrası il genel meclisi ilk toplantısını 18 Nisan’da yapmıştı..

MECLİS BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLMİŞTİ

Aritmetiğinin 7-6-4-4 olarak oluştuğu mecliste, Kars'ın Susuz ilçesinden üyeliğe seçilen DEM Partili Özgür Katanalp, DEM Parti ve CHP tarafından aday gösterilmiş; 21 üyenin kullandığı oyların 11'ini alarak Kars İl Genel Meclis’nin yeni başkanı olmuştu.

DEM Parti’den istifa eden Suat Bayhan da aynı seçimde CHP ve DEM Partili üyelerin oylarıyla başkan yardımcılığına seçilmişti.

MECLİS ARİTMETİĞİ 6-6-4-4-1 OLDU

Suat Bayhan'ın partisinden istifasının ardından Kars il Genel Meclisi; DEM Parti'den 6, AK Parti'den 6, CHP'den, MHP'den 4 ve bağımsız 1 üyeyle temsil edilecek.

Kamuoyunun uzun süredir takip ettiği DEM Parti, Kars İl Genel Meclisi üyesi Suat Bayhan'ın parti üyeliğinden istifa etmesi sürpriz bir gelişme olarak kaydedildi.

DEM Parti'nin demokratik değerlerine sıkı sıkıya bağlı olarak yıllardır aktif olarak görev yapan Suat 
Bayhan'ın istifasının altında yatan temel sebep olarak ise meclis içindeki anlaşmazlıklar olduğu belirtiliyor.

Bu gelişmeyle birlikte DEM Parti, Kars İl Genel Meclisi'ndeki gücünü bir üyesini kaybederek azaltmış oldu. Suat Bayhan'ın istifasıyla birlikte meclis içindeki denge değişebilir ve yeni tartışmaların yaşanması muhtemel hale gelebilir.

Bu olayın ardından önümüzdeki dönemde DEM Parti'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken; parti yönetiminin bu durumu ciddiye alarak üyelerinin endişelerini gidermek ve parti içindeki anlaşmazlıklara çözüm bulmak adına adımlar atmaya çalıştığı kaydedildi.

Aritmetiğinin 6-6-4-4-1 olarak oluştuğu mecliste, önümüzdeki süreçte bu dengenin nasıl değişeceği ise kamuoyunun merak konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler