1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 147 Konut Satış Sonucu El Değiştirdi
Mihrali Alınak'tan 'Eğitim'e Dev BAĞIŞ

Mihrali Alınak'tan 'Eğitim'e Dev BAĞIŞ

Hayırsever İşadamı Mihrali Alınak (70), Digor'da yapılacak olan okullar için 51 dönüm arsa bağışladı.

A+A-

Hayırsever İşadamı Mihrali Alınak (70), Digor'da yapılacak olan okullar için 51 dönüm arsa bağışladı.

Kafkas Haber Ajansı'nın (KHA) haberine göre, Kars’ın Digor İlçesi’nde ikamet eden Mihrali Alınak, 6 çocuğunun hepsini okuttu. Oğullarından Ali İhsan Alınak mimar, Kızı Necla öğretmen, kızı Leyla İngiltere’de ingilizce öğretmeni, 4’ncü çocuğu Çayan kamu yönetimi okudu, kaymakam olacak şuan da serbest meslekte çalışıyor. kızı Zerrin eczacı (Taha Eczanesi'nin sahibi) 6’ncı çocuğu Mehmet Sinan ise hukuk okudu ve avukat oldu, yüksek lisans yaptı.
“Çocuklar yönünden çok gururluyum” diyen Alınak, “Çocuklarımı vatana, millete faydalı olmak için büyüttüm. Ben ilkokul mezunuyum, kendimi yetiştirmişim bürokrasi alanında hiçbir eksiğim yok.” diye konuştu.

BİZLER ZENGİN DEĞİLİZ AMA KALPLERİMİZ ZENGİN
Digor’a bağışta da bulunan Alınak, “Digor da yapılacak yatılı okul için 37 dönüm arazi bağışladım. Daha sonra bu yatılı yurdun yolu benim arsadan geçiyordu onu da hibe ettim. İmam Hatip Lisesine 14 dönümlük bir arsa hibe ettim. Bütün kroki ve masrafları ben karşıladım, 10 bin 800 TL cepten karşıladım. Proje plancılığını ben yaptırdım. Ben okuyamadım ama yine de mutluyum çocuklarım okudu, biz pek fazla zengin değiliz ama kalplerimiz zengin. Ayrıca Zerrin kızım Kars’ta vergi rekortmeni oldu.” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARINA BABA NASİHATI: HARAM YEMEYİN
Maliye Bakanlığı’ndan kendisine plaket de verilen Alınak, “Benim Hacı Babam “verginizden kaçırmayın” demişti. “Bu bütün memleketin hakkıdır” demişti. Hem politikacı hem de âlimdi, bizi çok iyi yetiştirdi. Bize haram yedirmedi ruhu şad olsun. Bende çocuklarıma “Haram yemeyin, haramdan uzak durun” nasihatinde bulundum. Allah’a şükür onlarda buna uygun yaşıyorlar.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum