1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!
Köylü Çocukların  Düğün Yemeği KEYFİ

Köylü Çocukların Düğün Yemeği KEYFİ

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yolgeçmez köyünde düzenlenen düğün yemeği çocuklar için eğlenceye dönüştü

A+A-
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yolgeçmez köyünde düzenlenen düğün yemeği çocuklar için eğlenceye dönüştü. Leyla Çalt ile Yunus Moğullu çiftinin düğün yemeğinde çocuklar düğün yemeğini eğlenceye dönüştürünce ortaya ilginç görüntüler çıktı.
 
Kars yöresinde düğünlerin vazgeçilmez geleneği olan düğün yemekleri uzun süren hazırlıklar sonrasında yoğun bir katılımla gerçekleştiriliyor. Büyüklerin düğün yemeğine ortak olan çocuklar yemek sonrası kol kola halay çekip gönüllerince eğlendiler.
 
Mezra köyünde ikamet eden Tosun Yalaman, "Düğün yerinde yemekler yapılır. Yapılan yemeğin ardından gelen misafirlere ikram yapılır. Yani bizim burada misafirlerimiz için koltuklarda değil de odada serilen halıların üzerlerinde naylonlar serilerek yemek verirler. Böylece gelen misafirleri ağırlarlar" dedi.
 
Köy düğünlerinin olmazsa olmazı olan ve hemen her düğünde bir gelenek olarak misafirlere ikram edilen düğün yemeklerinin vazgeçilmez talibi çocuklar oluyorlar. Yaşları 5 ile 10 arasında değişen köy çocukları yere oturup veya çömelip ellerine aldıkları plastik kaplar içindeki yemekleri iştahla yediler. Çocuklar yemek yemeleri sırasında ise ilginç görüntüler oluşturdular. Kendilerine verilen etli pilav için zaman zaman birbirleriyle tartıştılar.
 
Köy çocuklarından Habip Demir Ayak, "Büyüklerimiz odada serili halılar üzerinde yemeklerini yiyorlar bizler ise duvar köşelerinde. Bizlere burada yemek veriyorlar. Bizler de halıların üzerinde yemek istiyoruz ama bırakmıyorlar. Büyüklerimiz içerilere giriyorlar bizlere de yer kalmıyor. Bizlerde duvar köşelerinde yemek yiyoruz" dedi.
 
Öte yandan yenen etli pilavı arkadaşının başına döken Mecit Demirayak, "Bizler pilav dökmecilik oynadık. Bizim yöresel oyunlardan güzel bir oyundur. Oyun oynadık kayık bulamadığımız için arkadaşımızda pilavı üstümüze döktü" diye konuştu.
Çocuklar daha sonra halay tutup oynayarak doyasıya eğlendiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.