1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Komşudaki Deprem Ardahan'ı da SALLADI

Komşudaki Deprem Ardahan'ı da SALLADI

Gürcistan’da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem, Ardahan’ın Posof ilçesinde de hissedildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

A+A-
Gürcistan’da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem, Ardahan’ın Posof ilçesinde de hissedildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Gürcistan’ın Vani yerleşim biriminde saat 11.17’de 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Ardahan'ın Posof ilçesinde de hissedildi.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan ilk açıklamada depremin merkez üssünün Posof’un Eminbey ilçesi olduğu bildirilmişti.
 
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, depremin Kafkasya diye geçen Gürcistan'daki fay hattında olduğunu ifade ederek, ''Türkiye ile alakalı bir durum değil. Tamamen Gürcistan'daki lokal yerel faylarla ilgili deprem bu. Çok önemli, bir deprem değil'' şeklinde konuştu.
 
BOZYİĞİT: ÖLÜ VE YARALI YOK
Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, depremle ilgili NTV'ye konuştu.
Şükrü Bozyiğit, şunları söyledi:
 
“Posof’un deprem kuşağında bulunmamasına rağmen meydana gelen deprem sürpriz oldu. Köyler ve ilçe merkezlerinde yaptığımız ilk incelemelerde ölü, yaralı ve mal kaybı yok. Bazı binalarda çatlaklar meydana geldi.
 
Deprem biraz uzun sürdü. Artçı depremleri hissetmedik. İnşallah bir daha olmaz. Kriz masası oluşturuyoruz. Kızılay’la da irtibat halindeyiz."
 
VALİ TEKMEN: TARAMALARIMIZ SÜRÜYOR
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ise şöyle konuştu:
 
''Yaptığımız ilk taramalarda herhangi bir olumsuzluk yok. İlçe kaymakamı ile irtibat halindeyim. Depremin merkez üssü olan köyümüzün Gürcistan sınırına yakın bir köy olduğu söyleniyor. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Ancak taramalarımız devam ediyor. Can ve mal kaybı bilgisi henüz gelmedi. İnşallah bundan sonra da olumsuz bir bilgi gelmez.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.