Karsta Veteriner Cerrahi KONGRESİ

Kars'ta Veteriner Cerrahi KONGRESİ

13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi Kars'ta düzenlenecek.

A+A-

13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi Kars'ta düzenlenecek.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın “13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi” ilgili basına bir açıklama yaptı.

27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi'nde bilimsel konular görüşülecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim; Kongremiz 2 yılda bir yapılmakta. Türkiye’deki çeşitli Veteriner Fakülteleri değişik yönlerden düzenlemeye çalışmaktadır. Fakat Kars’ta olmasının bazı önemli noktaları var. Kars’ta bunu 2. kez gerçekleştiriyoruz. Biz 5’inci Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresini de Kars’ta yine Sarıkamış’ta gerçekleştirmiştik. Bunu diğer bir farklı yönü ise, ulusal arası bir katılım dedik ama neredeyse ulusal arası bir kongre niteliğine dönüştü. Programı incelediğinizde göreceksiniz ki, programımızda çağrılı konuşmacı olarak yurt dışından 4 tane konuşmacımız var. cerrahımız var. Bunlardan 3 tanesi Almanya’dan gelecek. Bir tanesinin son anda programında değişiklik oldu. Onu listeden çıkarttık. Biri Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’inden gelecek. Diğeri Kanada’dan gelecek. Diğer yandan kongre programı dahilinde bizim, .özellikle Azerbaycan’a olan bir gezimiz var. hatta kongrenin mini bir panel bölümünü de Gencer Devlet Üniversitesiyle ortaklaşa yapacağız. Bu yönüyle de baktığımız zaman, katılımcı bilim adamları, sosyal program çerçevesinde komşu ülkelere, Gürcistan ve Azerbaycan’a yapılacak geziler. Nahçıvan Devlet Üniversitesine olacaklar da dikkate alındığında ulusal arası boyutluk kazanmış oluyor. bir konuda katılımcı sayısı ve bilimsel program kapsamıyla ilgili söyleyeyim. Katılımcı sayısını biz üst düzeyde bekliyoruz. Dışarıdan yaklaşık 250-300 civarında katılımcı bekliyoruz. Bildiri sayısı olarak şimdiye kadar ki veteriner cerrahi kongreleri içerisinde dün son başvuru tarihi itibarıyla kontrol ettiğim rakamları söylüyorum. En çok sayıda bildirinin müracaat olarak gönderildiği bir kongre olmuş olacak. insanlar ısrarla Kars’ı görmek istiyorlar. Yani Kars’ı hep kış olarak görüyorlar. Biz Kars’ın yaz mevsimini çok güzel anlattık. Buraların güzel iklimini, tarihini anlattık. Dolayısıyla, katılımcılarda aile olarak da katılım eğilimi çok yüksek. Bu yönüyle de kongremiz çok renkli olacak.

Kongrelerin amacı, bilimsel sahaya yeni girmiş konuların önce bu işin erbapları olan kişilerin huzurunda tartışılması. Bunun bilim adamlarına sağlayacağı katkı o çalışmalarını daha da olgunlaşma imkanı bulacaklar. Burada tartışmalar neticesinde buldukları eksiklikleri giderecekler. Diğer bir yönüyle genç araştırıcılar yeni akademisyene adım atacak olan araştırıcılar bütün camiayı tanıma imkanı bulacak. Ayrıca bütün fakültelerdeki hocalar, doktor öğrencileri birbirini tanıma şansı bulacak. Böylece ortak projelerde gündeme gelmiş olacak. özellikle söyleyecek olursak insanların bilim değneğine gitmelerinin en önemli yolu gündemi yakalamalarıdır. Gündemde işte burada oluşturulmuştur. Fakat burada yurt dışı katılımı da üst düzeyde olması, bundan sonra insanların hem hedeflerini büyütecektir hem de yurt dışına gezi amaçlı olsa bilgi, görgü arttırma niteliğinde de olsa gidişler için bu kongre bir köprü oluşturacaktır. Buna inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.