1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Darbe Operasyonları Devam Ediyor
Karsta Turist Sayısı Yüzde 20 ARTTI

Kars'ta Turist Sayısı Yüzde 20 ARTTI

Kars'ta 2011 yılı içerisinde geçen yıla göre turist sayısında yüzde 20 artış olduğu bildirildi.

A+A-

Kars'ta 2011 yılı içerisinde geçen yıla göre turist sayısında yüzde 20 artış olduğu bildirildi.

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, turist sayısında bu yıl yüzde 20 oranında artışın olduğunu bildirdi. Ekim Ayı sonu itibariyle Müzeyi 10 Bin 745 turistin ziyaret ettiğini belirten Alp, Ani ören yerini ise 22 Bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.
Alp açıklamalarında şunları söyledi; “2011 yılı içerisinde Ani Örenyeri’nde Polatoğlu kilisesi olarak bildiğimiz Abdulkamrat Kilisesi’nde restorasyon çalışması devam ediyor. Kilisenin taban seviyesinden kubbesine kadar olan kısmının daha önce restorasyon projesi hazırlanmıştı, İl Özel İdaresi’nce ihale edildi ve bu ihale sonucunda ilgili firma restorasyon çalışmasına başladı. İki aydan fazla bir süredir bu çalışmalar devam ediyor. Polatoğlu Kilisesi’nde ki restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra öncelikle Katedral olmak üzere diğer kiliselerdeki çalışmalara da devam edilecek.

Geçen yıla göre bu yıl turist sayımızda yüzde 20’ye yakın bir artış var. Ekim ayı sonu itibariyle müzeyi ziyaret eden turist sayısı 10745, Ani Örenyeri’ni ziyaret eden turist sayısı ise 21000 olarak kayıtlandı.Geçen yıl Ani Örenyerine 22000 turist ziyaret gerçekleştirdi bu yıl ise Aralık ayı sonuna kadar Ani Örenyeri’ne gezi gerçekleştirilen turist sayısının 25000 olmasını bekliyoruz. Müzenin ziyaretçi sayısının ise 12000’i geçmesini bekliyoruz. Bu istatistiklere göre bu yılın sonunda ziyaretçi sayımız toplamda 35000 olacaktır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.