1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. İşkur Tanıtım Günleri’nde Öğrencilerle Buluştu
Karsta Trafiğe Çözüm, Park CEZASI

Kars'ta Trafiğe Çözüm, Park CEZASI

Kars'ta park yasağını ihlal eden araçlara gerekli cezai işlem uygulanacak.

A+A-

Kars’ta park yasağını ihlal eden araçlara gerekli cezai işlem uygulanacak.
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun “Park Etmenin Yasak Olduğu Yerler ve Haller” başlıklı 61.maddesine istinaden çift sıra, ters istikamete ve kavşak içerisine park etmiş araçlara, trafik yönünden gerekli cezai işlemler uygulanacak.

Kars’ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP), Ordu, İnönü, Faikbey, Kazımpaşa ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere hatalı parklanmalardan kaynaklanan ve yol kullanıcılarını sıkıntıya düşüren bu durumdan kurtulmak için, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in talimatlarıyla düğmeye basan emniyet yetkilileri, trafik akışını engelleyen ve tehlikeye düşüren araç sürücülerine yasal işlemleri yapacağı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; Ters yöne parklanmalarda yola çıkan araçlar karşı yönden gelen araç ve yayaları göremediği için, kavşak içerisindeki parklanmalarda ise sürücülerin görüş mesafesi engellendiği için kazalara sebebiyet vermektedir. Ayrıca usulüne göre park etmiş araçlar ile trafikte seyir halinde olan araç ve yayaların hareketini engelleyecek şekilde çift sıraya park edilen araçlara da uyarı yapılmaksızın cezai işlem uygulanacak.
Aynı Kanunun “Karayolu Yapısı Ve Trafik İşaretlerinin Korunması” başlıklı 14.maddesinde belirtilen;
a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,
b) Karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak yasaktır” hükümlerine istinaden işyerlerinin önünde araç park edilmesini engelleyen kişiler hakkında da gerekli cezai işlemler uygulanacağı öğrenildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.