Karsta Mevsimin En Soğuk Gecesi - 24

Kars'ta Mevsimin En Soğuk Gecesi - 24

Kars'ta bu gece en düşük hava sıcaklığı eksi 24 derece olarak ölçüldü.

A+A-

Kars’ta bu gece en düşük hava sıcaklığı eksi 24 derece olarak ölçüldü.

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 24 derece ölçüldüğü Kars’ta hayat donma noktasına geldi. Bir çok araç gece sabaha kadar çalışır vaziyette bırakılırken, bazı araçlar ise mazot deposunun donması sonucu çalıştırılamadı.

Gece saat: 23.47’de eksi 19’u gösteren derece, sabah 06.54’de eksi 24’ü buldu. 07.15’te de eksi 25’i gören Kars adeta buz kente döndü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte işlerine gitmek için evlerinden ayrılan vatandaşlar soğuk havada akla karayı seçti. Yüzlerini atkı ve berelerle kapatmış olmalarına rağmen titreyen vatandaşlar konuşmakta bile güçlük çektiler. Rızkını çöplük alanlarda arayanlar bile çuvalları taşımakta zorlandılar. Eldiven takmalarına rağmen üşüyen ellerini ceplerinde ısıtmaya çalışan vatandaşlar işadamlarına çağrıda bulunarak Kars’a yatırım yapmalarını istediler. Sürekli soğuklarla mücadele ettiklerini ve işsizlik oranının kentte fazla olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, asgari ücretlerin de iyileştirilmesini istediler.

İşyerlerinin camlarının buz tuttuğu kentte, kanalizasyon kuyularından çıkan buharın demir aksamlarda oluşturduğu buzlanma, çatılardan sarkan buz sarkıkları ve çamaşır iplerinden sarkan onlarca kilo ağırlığındaki buz kütleleri, doğalgaz borularından damlayan su taneciklerinin kaldırımda oluşturduğu bir metre yüksekliğinde, 30 santimetre kalınlığındaki buz yığını soğuğun etkisini gözler önüne serdi.

Aç sokak köpekleri de kaldırım kenarındaki donmuş çöp bidonundan yiyecek aramaya başladılar. Donmuş yiyecekleri alabilmek için bidonun içine giren fakat bir türlü başaramayan köpeklerin ekmek mücadelesi uzunca bir süre devam etti.

Arabasını çalıştıramayanlar, işyerinin donmuş kilidini ateş yakarak ısıtmaya çalışanlar ve güvercinlerin sabahın ilk güneş ışınlarıyla ısınma çabasına da rastlanan kentte hava sıcaklığının önümüzdeki günlerdeki normale dönmesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.