1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Önlemlerini Artırdı
Kars'ta Beklenen KAR YAĞDI

Kars'ta Beklenen KAR YAĞDI

Kars'ta etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 28 köy yolu ulaşıma kapandı.

A+A-
Kars'ta etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 28 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars ve ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle 28 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, yağışların bölgede aralıklarla etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.
Haberin Devamı..
Dün gün boyu ve gece saatlerinde aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde de devam edince kent beyaza büründü.

Yaklaşık 12 santimetreyi bulan kar kalınlığı ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi.

İşyerlerini açan esnaf ilk olarak kaldırımdaki karı temizledi ardından da araçlarını temizlemeye başladı. Belediyenin kar temizleme timi de hummalı bir çalışma başlatırken, iş makineleri de devreye girdi ve bir yandan kar temizleme yapıldı diğer yandan da tuzlama çalışması başlatıldı.

Polis ekipleri de kentin dört bir yanını mobese kameralarıyla izleyerek olumsuzluk olan bölgeleri telsiz anonslarıyla merkeze bildirdi. Merkezde mobeseye katılan aksaklıkları Belediyeye ve ilgili kurumlara bildirerek acil müdahale edilmesini sağladı.

Kars yağışı Doğu Anadolu Bölgesi’nde ulaşımı da olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde özellikle de rampalarda ağır tonajlı TIR’lar yolda kaldı, bir çok araç yoldan çıktı ve çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Kent merkezinde bir internet kafenin önünde kulaklıkla müzik dinletilen, ampullü kardan adam herkesin dikkatini çekti.

Kar kalınlığı Erzurum’da 15, Ardahan’da 14 ve Kars’ta 12 santimetreye ulaştı. Erzurum’da 625 ve Ardahan’da köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdarelerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum, Ardahan ve Kars kent merkezlerinde de, kar nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar oluyor. Belediye ekipleri, yollarda iş makineleriyle kar temizliği yaparak trafiği rahatlatmaya çalışıyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan’da eksi 13, Kars’ta eksi 8, Erzurum’da eksi 4, Ağrı’da eksi 2, Iğdır’da 3 derece olarak ölçüldü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.