1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kayıp Korucudan Haber Alınamıyor!
Kars Havaalanında Yangın TATBİKATI

Kars Havaalanı'nda Yangın TATBİKATI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), tarafından Kars Havalimanı'nda gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

A+A-

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), tarafından Kars Havalimanı'nda gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

DHMİ'nin Kars Havalimanı'nda gerçektirdiği yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta temsili olarak İstanbul-Kars seferini yapan 154 yolcu ve 6 mürettebatı olan boing 737-800 tipi yolcu uçağının inişine 5 dakika kala 2 nolu motorundan yangın çıktığı haberi Hava Trafik Kontrol Kulesi Alarm Ofisi'ne acil durum bildiriliyor. Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikatta, jet A-1 yakıtı ve benzin mazot karışımının tutuşturulmasıyla

başlatılan temsili yangın, 5 dakika içinde tamamen söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle başarılı bir şekilde söndürülen yangının ardından temsili olarak yangında yaralananlar kurtarıldı. Yaralıların ambulansla hastanelere sevki sağlanırken tatbikat uçakların acil iniş yapma ihtimaline karşı pistin köpüklenmesi senaryosuyla son buldu.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan Devlet Hava Meydanları Kars İşletme Müdürü Fevzi Akdeniz, tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını söyledi. Akdeniz, "Buradaki amaç olumsuz bir durumda araç, gereç ve personeli hazırlamaktır. Temsili olarak bize gelen ihbar üzerine uçağın motorunda ki yangını ve sonrasında ki kurtarma işlemlerini en hızlı şekilde yapmayı ve bu çerçevede bütün araç, gereç ve personeli hazırlamaktır" dedi.

Kars Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikata İl Acil Afat ve Acil Durum Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.