Kars Arpaçayın Çehresi DEĞİŞECEK!

Kars Arpaçay'ın Çehresi DEĞİŞECEK!

Arpaçay Belediye Başkanı CHP'li Enver Akkaya, ilçede konut yapımı için kolları sıvadıklarını ve KAÜ'nün bazı bölümlerinin ilçede açılacağını söyledi.

A+A-

Arpaçay Belediye Başkanı CHP’li Enver Akkaya, ilçede konut yapımı için kolları sıvadıklarını ve KAÜ'nün bazı bölümlerinin ilçede açılacağını söyledi.

ARPAÇAY'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Akkaya, “Belediyeler her zaman sıkıntı içinde olurlar. Tüm bu sıkıntılar içinde bile bahar aylarının başlamasıyla birlikte de projeler hayata geçirilir. Bu arada ağır geçen kış koşullarında karın geride bıraktığı yaprak döküntüsü ve diğer pislikler gün yüzüne çıkmakta bunun içinde temizliğe daha da öncülük verilmektedir. Bizlerde bu anlamda mahallelerde geniş kapsamlı bir temizlik kampanyası başlattık ve mücadelelerimizi aralıksız sürdürdük.” açıklamasında bulundu.

Hayata geçirilmeyi bekleyen projeleri masaya yatırarak gerekli adımları atmaya başladıklarını da belirten Akkaya, en önce gelenin de su projesi olduğunu ifade etti. İlçe halkına sağlıklı su getirmeyi amaçladıklarını da kaydeden Akkaya suyun ihalesinin yapıldığını da hatırlatarak bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç’a ve AK Parti teşkilatına teşekkür etti. Akkaya ayrıca, yaklaşık 10 gün içinde bu çalışmalara başlayacaklarını da anlatarak amaçlarının Arpaçay halkına temiz ve sağlıklı su içirmek olduğunu söyledi.

ARAÇAY’A 400 KONUTYAPILACAK
Yol çalışmalarına da başlayacaklarını kaydeden Akkaya, ilçede büyük bir konut yapımı çalışmaları içine girdiklerini, özel sektörden bir firmanın bu işi üstlendiğini ve ilçeye güzel ve modern konutlar yaparak uygun fiyattan hizmete sunacaklarını belirtti. Kayseri’den bir firmanın bu işi yürüteceğini söyleyen Akkaya, TOKİ temel atma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de davet edileceğini sözlerine ekledi.

Akkaya, yürütülmekte olan konut hizmetiyle ilgili olarak, “Bu çalışmayla 400 konut planladık. Havuzları, otoparkları, bahçeleri, çocuk parkları, yürüyüş yollarıyla sağlıklı şekilde halkımızın hizmetine sunulacak. Bu proje oldukça güzel ve örnek bir projedir. Fiyatlarda TOKİ’nin fiyatları civarında olacak. Tüm bunlar ilçemizin kalkınması içindir. Halkın bu konuda talebi de oldukça iyi. İnşallah bu 400 konutu ileride 800 konuta çıkarırız. Bu tür hizmetler ilçenin de büyümesine ön ayak olmaktadır. İlçemizde çok sayıda memurumuz var bunlardan bir kısmı Kar’a gidip gelmekteler. Buradaki ev sorunundan dolayı otobüslerimizle Kars’a gidip geliyorlar. Bu konut yapımıyla inşallah memurlarımızın artık tamamen ilçemizde kalmasını sağlamış olacağız. Hem onlar hizmet açısından zaman kaybına uğramazlar hem de ilçemiz ekonomik kayba uğramazlar. Yine bu memurlarımızın tüm bu ekonomik ve zaman kaybının yanında bir psikolojik olarak sıkıntıya girdiklerini duyuyoruz. Uykuları ve dinlenmelerine bile orun teşkil ediyordu. Ama artık bu konut projesinin hayata geçmesiyle birlikte eminiz ki herkes mutlu olacaktır. Böylelikle hem ilçemiz büyüsün, hem memurlarımız ilçemizde ikamet etsin hem de esnafımız kalkınsın.” dedi.

KAÜ ARPAÇAY’DA BÖLÜM AÇACAK
Kafkas Üniversitesi’nin Arpaçay İlçesi’nde bir bölüm açması için girişimlerde bulunduklarını belirten Akkaya, bunun için Kaymakamlık, Belediye ve STK’lar nezdinde KAÜ’ye ziyaretler gerçekleştirdiklerini, girişimlerini sürdürdüklerini ifade ederek bu konuda AK Parti Kars Milletvekilleri ve ilçe teşkilatının da gayret gösterdiğini ifade etti. Açılması planlanan bölümün ne olacağı konusunda fikir alış-verişinde bulunduklarını da anlatan Akkaya, bölüm açılması halinde Belediye olarak yer ve araç tahsisi konusunda bir çok taahhütte bulunduklarını da kaydetti. Bölüm açılması kararının Üniversite Senatosundan geçtiğini de Ankara’dan verilecek kararın beklendiğini de hatırlatan Akkaya, “Ankara’da YÖK’ün buna olumlu bakması konusunda yine AK Parti Kars Milletvekillerimize işler düşüyor bu konuda da kendilerinden destek isteyeceğiz. Açılacak bölümün bu yıl eni eğitim-öğretim yılına yetişmesi arzusundayız. Ayrıca 3 bölüm açılması da gündemde. Bunların hangileri olacağı etlik kazanmadı ama bizler öğrenci mezun olunca iş bulabileceği bölümler olsun istiyoruz. Hem de ülkemizin dört bir yanından öğrencilerin rahatlıkla tercih edebilecekleri bölümler olsun istiyoruz. Eğer cazip bölümler olursa onları buraya getirebiliriz. Belediyemizin üst katını da kız yurdu olarak vermeyi taahhüt ettik. Otobüs verdik. Bunların haricinde bizden ne isterseler onuz da vermeye hazırız. Yeter ki buraya gelsinler. Eğitim biliyorsunuz önemli bir yatırımdır. Bu hem ilçemizi kalkındırır hem de herkesi memnun eder. Çok çeşitli kültürlerin ilçemize girmesi sağlanır. Sunuçta bu medeniyettir, uygarlıktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.