1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Fikrim Geleceğim Projesi'nde Sertifikalar Verildi
İnsanlık Anıtının Yıkımı DURDURULDU

İnsanlık Anıtı'nın Yıkımı DURDURULDU

Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'nın yıkımın durdurulması için açılan davada,yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' olarak nitelendirdiği Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'nın yıkımın durdurulması için açılan davada,yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi.

İDARİ MAHKEME YIKIMI DURDURDU

Mehmet Aksoy’un Kars Belediye Meclisi’nce ‘kaldırılması’ kararı alınan“İnsanlık Anıtı” adlı heykeli için; Erzurum 1. İdare Mahkemesi "Yürütmeyi Durdurma" kararı verildiği belirtildi.

KarsNews’in haberine göre Heykeltıraş Mehmet Aksoy adına vekili avukat Turgut Kazan yaptığı açıklamada, İnsanlık Anıtı'nın yıkımıyla ilgili olarak Kars Belediye Meclisi'nin aldığı karara karşı Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nde açtıkları davada, yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyledi.

Söz konusu anıtın yıkımı için Kars Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda bugün bir ihale düzenlendiğini belirten Kazan, "Geri dönüşümü olmayan bir zararın doğmaması için Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars Belediye Meclisinin insanlık anıtının yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. İnsanlık Anıtı, bu karara göre dava sonuçlanıncaya kadar yıkılamayacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İnsanlık Anıtı'na 'ucube' diyerek tartışmayı başlatmıştı.

Erdoğan şunları söylemişti: "Hasan Harakani'nin türbesinin yanına bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir.''

Ardından Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye Meclisi'nin kentteki ''tartışmalı heykellerin'' kaldırılması yönünde karar aldığını belirterek, ''Belediye Meclisimiz, İmar Kanunu doğrultusunda tescilli bir yapı üzerinde yapılan heykellerin kaldırılması ve arkasından tarihi dokuya uygun bir proje geliştirilmesi yönünde karar vermiştir'' dedi.

Haberin öncesi..

DAVA SÜRECİ

Heykeltıraş Mehmet Aksoy adına vekili avukat Turgut Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' dediği İnsanlık Anıtı için verilen "yıkım/kaldırma" kararına karşı Erzurum Bölge İdari Mahkemesi'nde 7 Şubat'ta iptal davası açmıştı.

Dava dilekçesinde, “bir sanat eserinin kaldırılması/yıkılması ile onarılamaz sonuçlar doğacağı ve Türkiye üzerinde Taliban gölgesi yaratılacağı” gerekçesiyle kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istenmişti.

Haberin Uzantısı

İnsanlık Anıtı İçin Hukuk Savaşı Başladı
İnsanlık Anıtı'nı Yıkmaya 6 TEKLİF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.