1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nde Yeni Dönem.. Görev Dağılımı Yapıldı
Iğdırda 11 bin Dönüme Fidan DİKİLECEK

Iğdır'da 11 bin Dönüme Fidan DİKİLECEK

Iğdır Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegül, bu yıl 11 bin dönüm arazi üzerinde 450 bin fidan dikimi yapacaklarını belirtti.

A+A-

Iğdır Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegül, bu yıl 11 bin dönüm arazi üzerinde 450 bin fidan dikimi yapacaklarını belirtti.

Tazegül, yaptıkları çalışmalar sonucu geçen yıl 518 bin fidan diktiklerini ifade etti. Yeşilkuşak çalışmaları kapsamında Kent Ormanı sahasına yaklaşık 20 türde 190 bin fidan dikildiğini, Aralık Rüzgar Erozyonu Kontrolü Projesi ile 150 hektarlık alana damla sulama sistemi yapıldığını anlatan Taner Tazegül, "Çalışma yapılan bu alana yaklaşık 150 bin adet fidan dikimi yapılmıştır. Geçen yılın tohum üretim çalışması olarak yaklaşık 250 kilogram Ebucehil tohumu toplatılmış olup, bu tohumlardan 18 bin adet tüpe ekim, 50 bin adet ise çıplak köklü fidan üretimi yapıldı" dedi.

Tazgül, bu yıl ise dışarıdan getirtecekleri 433 bin, kendi üretecekleri 17 bin olmak üzere toplam 450 bin fidanı 11 bin dönümlük arazi üzerine dikeceklerini, Iğdır'ın gün geçtikçe ormanlık alanların arttığını vurgulayarak, "Başta sayın valimizin de destekleri ile vatandaşlarımızın duyarlı davranmaları ile Iğdır'ın yeşil alanlarının daha artacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.