1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Esra Ubiç'in Projesi Türkiye 2'nci OLDU
Esra Ubiçin Projesi Türkiye 2nci OLDU

Esra Ubiç'in Projesi Türkiye 2'nci OLDU

TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği '43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri'' final yarışmasına katılan Kars Alparslan Lisesi'nden Esra Ubiç'in projesi 2'nci oldu.

A+A-

TÜBİTAK’ın Ankara’da düzenlediği “43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri’’ final yarışmasına katılan Kars Alparslan Lisesi’nden Esra Ubiç’in hazırladığı coğrafya dalında ‘Orman Yangınlarının Yayılmasını Önlemede Yanmaz Perde Yöntemi’ adlı proje Türkiye 2’nci oldu.

Kars Alparslan Lisesi’nde göreve başladığı günden itibaren okulda yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken okul Müdürü Bilal Gürbüzoğlu, özellikle öğrencilerin proje bazında bireysel yeteneklerinin ön plana çıkarılması için çalışmalar yapan Gürbüzoğlu, öğrencilerin proje bazında girdiği yarışmalarda başarılı olduklarını kaydetti.

Okul Müdürü Bilal Gürbüzoğlu, çalışmaları kurumsal hale getirerek başarıları daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gürbüzoğlu; “Alparslan Lisesi olarak okulumuz TÜBİTAK’ın açmış olduğu yarışmlara katılmaktadır. Geçen yıl ve bu yıl Erzurum’da bölge 1’ncisi olan projemiz, Bu yıl Türkiye finalinde 2’nci olmuştur. ‘Yanmaz Perde’ projesiyle 2’nci olmuştur. Alparslan Lisesi olarak kurum kültürünü geliştirmek adına bundan sonrada bu tür projelerde okulumuz sürekli kendini gösterecektir” dedi.

Alparslan Lisesi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları projelerle Türkiye’de adından söz ettirdiğine dikkat çeken Gürbüzoğlu; “Okulumuz sosyal faaliyetlerde ön plana çıkmıştır. Son iki yıldır. Bunun en önemli nedeni öğrencilerimdeki istek ve dalında uzman olan öğretmen arkadaşlarımızın gayreti ile gerçekleşmiştir. Okulumuz geçen sene TÜBİTAK yarışmasında Erzurum’da bölge 1’ncisi olmuştur. Bu yıl TÜBİTAK’ta bölge 1’nci olduktan sonra Türkiye’de coğrafya alanında Türkiye 2’ncisi olarak ödül almıştır. Okulumuz bundan sonra bu tür faaliyetlere daha yoğun bir şekilde öğrencilerimizin ilgi ve istediği öğretmenlerimizin gayretiyle yoluna devam edecektir. Alparslan Lisesi bu tür projelerde sürekli hem bölgesel, hemde Türkiye bazında adını duyuracak çalışmalara imza atacaktır” şeklinde konuştu.

Alparslan Lisesi Ankara’da 3-8 Mayıs 2012 tarihleri arasında TÜBİTAK’ın düzenlediği ‘43’ncü Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projerleri’ yarışmalarına katılarak Türkiye 2’nci oldu.

Yarışmada Alparslan Lisesi öğrencisi Esra Ubiç’in ‘Orman Yangınlarının Yayılmasını Önlemede Yanmaz Perde Yöntemi’ adlı proje coğrafya dalında 17 proje arasından 2’nci oldu. Yarışmaya Türkiye genelinden 200 proje katıldı.

Yarışmada dereceye giren Alparslan Lisesi öğrencisi Esra Ubiç, plaket, takdirname ve 2,4 bin TL. para ödülü ile ödülledirildi. Ayrıca proje sorumlu öğretmenide 2,5 bin TL. ödül aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.