1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır!' Toplantısı
Engelli Dergilerini Satanlara DİKKAT

'Engelli Dergileri'ni Satanlara DİKKAT

Kars Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker, sokakta, pazarda engellilere ait dergi satıldığına dikkat çekerek, bu satışlardan haberlerinin olmadığını söyledi.

A+A-

Kars Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker, sokakta, pazarda engellilere ait dergi satıldığına dikkat çekerek, bu satışlardan haberlerinin olmadığını söyledi.
KHA'nın haberine göre; bu tür satıcıları görenlerin durumu Dolunay Derneği’ne ve Emniyete bildirmelerini isteyen Şeker, vatandaşların bunlara aldanmamalarını istedi. Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birkaç yıldan beri il dışından gelen bir gurup genç Kars’ta cadde ve işyeri önlerinde ve hatta kamu kurumlarına özellikle de okullara giderek engellilerle ilgili dergi, gazete, çorap vs. malzemeler satmaktadır. Bazılarının da dergideki kolu ve bacağı kesik çocukları göstererek para topladıkları, bu kişilerin derneğimizle ilgisi olup olmadığı soruldu. Gerekli resmi izinlerinin olup olmadığı hakkında bilgi sahibi değilim. Satılan dergilerin ve yapılan yardımların Kars’taki engellilere yardımcı olup olmadıkları konusunda da bir şey söylemek istemiyorum. Ancak söz konusu kişilerin halkımıza karşı rahatsız edici tarzda yaklaşmaları bizi rahatsız etmesi nedeniyle böyle bir duyuru yapma ihtiyacı hissettik.” dedi.

Şeker ayrıca, “Satış sırasında dergi almak istemeyen ve uzaklaşmak isteyenlere karşı “korkma ben adam yemiyorum” gibi laubali sözlerle sataşan, son derece ısrarcı ve rahatsız edici davranan bu kişilerle ve içerik açısından bizim vizyonumuza aykırı bir anlayışla yayınlanan bu yayınlarla hiçbir bağımız bulunmamaktadır. Bugünlerde de halkımızdan yardım toplamak için Valilik makamına herhangi başvurumuz olmadı. Kars halkından bu kişilere rağbet etmemelerini yetkililerimizin de konuyla ilgili araştırma yapmalarını arz ediyoruz.” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.