1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta KÖYDES Toplantısı
DSİ İstimlak Ödemelerine BAŞLADI

DSİ İstimlak Ödemelerine BAŞLADI

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kars Barajı istimlak ödemelerine başladıklarını belirtti.

A+A-

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kars Barajı istimlak ödemelerine başladıklarını belirtti.

DSİ 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kars barajı istimlak ödemelerini yaptıklarını ancak vatandaşların arazi bedelleri iyi olmasına rağmen mahkemeye vererek yüksek bedel alma düşüncelerini olduğunu ve bu düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledi.

Çelenk; "Kars Barajı istimlak ödemelerini yapıyoruz. Vatandaş arazi bedelleri iyi olmasına rağmen mahkemeye gidip daha yüksek bedel alma düşünceleri var. Ama ben inanıyorum ki mahkemeden çıkacak sonuca vatandaşlar üzülebilir. Daha düşük bedelle kamulaştırabiliriz. Bizim belirlediğimiz değer sınırımıza bir kilometre kadar metrekaresi 80 kuruşa satılan yere 3 lira değer verdik" dedi.

Vatandaşların kafalarının bazı kişilerce karıştırıldığına dikkat çeken DSİ Bölge Müdürü hayati Çelenk; "Vatandaşlar bazı kişilere aldanmasınlar. Gelsinler hemen paralarını ödeyelim. Vatandaş geldikce biz kamulaştırma işlemini yapıyoruz. Bazı vatandaşların daha yüksek bedel akıllarında var. Bunu mahkeme sürecine intikal ettirecekler. Bu çalışmalarımızı geciktirmeyecek. 30 Ekim 2013 yılında Kars barajı tamamlanmış olacak. 2011 Haziran ayında başladı ve ortalama 2,5 senede bitirilmesiyle rekor bir çalışma olmuş olacak. Bitince de peyder pey sulama işlemleri de başlayacak. 75 bin metreküp 2 bin konutluk betan imalatı yapılacak. Barajın Kars'a da iklim açısından da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bir çok yerde iklimde biraz daha güzel gelişmeler olduğu gerçeği ortadadır. Iğdır sulaması için artı bir depolama da olacak. Fazla olan Suyu Arpaçay ulaşmasıyla Iğdır ovasına aktaracağız. Su hayat demektir. Susuz hayat olmuyor onun için görevimizin önemini iyi biliyoruz: İnşallah her şey güzel olacak" diye konuştu.."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.