Demirtaş'tan Türk ve Kürt Gençlerine Savaş Çağrısı

Demirtaş'tan Türk ve Kürt Gençlerine Savaş Çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türk ve Kürt gençlerine IŞİD’e karşı Kobanê'yi korumak için cephede savunma çağrısı yaptı.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seferberlik ruhuyla Kobanê direnişine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. HDP bileşenlerine de duyarlılık çağrısı yapan Demirtaş, “Gün artık Kobanê, Kobanê şahsında onurumuzu, geleceğimizi savunma günüdür” dedi. Demirtaş, Suruç’taki eyleme güçlü katılım çağrısında da bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sterk TV’in haberlerine telefonla katılarak, bütün kesimlere Kobanê direnişini sahiplenme çağrısında bulundu. Kobanê direnişinde yer alan halkları, YPG ve YPJ güçlerini selamlayan Demirtaş, “Ortadoğu halklarının karşı karşıya olduğu IŞİD barbarlığı karşısında kahramanca direnen gençliği selamlamak istiyorum. Orada kısıtlı imkanlarla büyük bir tarih yazılıyor” dedi.

kobane1.jpg

IŞİD çetelerin ABD’nin ve Rusya’nın Irak ve Suriye’ye naklettiği silahların büyük bir bölümünü eline geçirdiğini belirten Demirtaş, IŞİD’e ya doğrudan destek sunulduğu ya da IŞİD’in dolaylı olarak kontrolü altına aldığını söyledi. Türkiye’nin de sınırında IŞİD’e lojistik, militan ve silah desteği sağlaması konusunda olağanüstü kolaylıklar sağladığını hatırlatan Demirtaş, IŞİD’in ağır ve büyük silahlarla çok sayıda çete gruplarıyla uzun zamandır Kobanê’yi düşürmeye çalıştığını ifade etti.

‘ROJAVA KAZANIMLARINI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORLAR’

Daha önce de saldırıların olduğunu kaydeden Demirtaş “Kahramanca direnişle IŞİD çeteleri püskürtüldü. Şimdi Musul’da, Hewler önlerinde Maxmur’da durdurulan IŞİD barbarlığı bir kez daha batı cephesinde Kobanê Kantonunu düşürerek, savaşta üstünlüğü sağlamayı ve Rojava kazanımlarını bitirmeyi hedefliyor” dedi.

Bugün Rojava kazanımlarının ortadan kaldırılmasının, tasfiye edilmesinin bütün Kürdistan kazanımlarının tehdit ve tehlike altına gireceği anlamına geldiğini de söyleyen Demirtaş şöyle devam etti: “Hewler başta olmak üzere, Rojhilat’tan Bakur’a kadar bütün halkımızın ayakta olması, Rojava’nın yanında olması lazım. Özellikle Kuzey Kürdistan gençliği, Türküyle, Kürdüyle, bütün devrimci ilerici güçlerini, nerede olursa hangi iş, pratik görev olursa olsun, bırakıp mutlaka Rojava’nın yanında kendisini konumlandırması gerekiyor.”

‘SURUÇ’TAKİ EYLEMİN KALABALIKLAŞMASI İÇİN DESTEK SUNULMALI’

Suruç’ta eylemde olan halkın giderek güçlendirilmesi, kalabalıklaşması için destek sunulması gerektiğini de söyleyen Demirtaş, yine imkanlar ölçüsünde direnişe destek sunularak, cephede yer alınması gerektiğini de ifade etti.

Kobanê’de sağlanacak zaferin, elde edilecek başarının IŞİD’in oradan sökülüp atılmasının, Rojava kazanımlarının dünya genelinde meşruiyeti, gücü ve haklılığının kabulü anlamına geleceğine de dikkat çeken Demirtaş, orada yenilenin sadece IŞİD olmayacağını da belirtti.

‘KOBANÊ’YE SALDIRILAR SIRADAN OLMADIĞI İÇİN CEVAP DA OLAĞANÜSTÜ OLMALI’

“Türkiye, Suudi Arabistan, Katar’a kadar IŞİD’in arkasında olan bütün güçlerin stratejilerinin çökmesi, Kobanê cephesinde tasfiye olması anlamına gelecektir” diyen Demirtaş, Kobanê’de yaşananın sıradan bir saldırı olmadığı için cevabın da olağanüstü olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘HALKIMIZ SINIRI TUTACAK, BARBARLARIN GEÇİŞİNİ ENGELLEME İNİSİYATİFİ GELİŞTİRİYOR’

“Halkımız Suruç’ta sınırda hem çadır etkinliği, hem sınırı tutma, IŞİD çetelerinin, barbarlarının geçişini engelleme konusunda sivil bir inisiyatifi DTK ve DBP öncülüğünde geliştiriyor” diyen Demirtaş şunları kaydetti: “Biz de bütün HDP bileşenlerini bir kez duyarlı kılmaya davet ediyoruz. Sesimizin duyulduğu her yerde bütün gençliğimize, halkımıza çağrı yapıyoruz. Gün artık Kobanê, Kobanê şahsında onurumuzu, geleceğimizi savunma günüdür.

Eminim ki oradaki barbarlık yenilecek, YPG ve YPJ’nin öncülüğünde geliştirilen bu halk savaşı, meşru direniş savaşı zaferle sonuçlanacaktır.”

ULUSLARARASI TEMASLAR YÜRÜTÜLECEK

HDP olarak bütün güçleriyle ve imkanlarıyla Kobanê direnişinin yanında olacaklarını da söyleyen Demirtaş, “Diplomatik girişimlerimizi de sürdürüyoruz. Hafta başında ABD’de olacağız, orada hem uluslararası girişimlerde çağrılarda, temaslarda bulunacağız. Hem de bir kez daha Rojava direnişinin, devriminin Ortadoğu halkları açısından ne anlama geldiğini bütün dünyaya anlatmaya çalışacağız. Aynı zamanda bütün siyasi heyetlerimiz, diplomatik heyetlerimiz elçilikler nezdinde girişimlerde bulunacaklar. Kobanê direnişinin sahiplenilmesi için biz de elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.