1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Antalya'da Teleferik Kazası... 1 kişi Öldü, 184 kişi Havada Mahsur!
Adıyaman'da Bir Polis, Karakolda Ateş Açtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!

Adıyaman'da Bir Polis, Karakolda Ateş Açtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından 2 polis amiri hayatını kaybetti, 8 polis memuru da yaralandı..

A+A-

Adıyaman'da bir polisin karakolda ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 2 polis amiri hayatını kaybetti, 8 polis de yaralandı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından 2 polis amiri hayatını kaybetti, 8 polis memuru da yaralandı..

Adıyaman'da bir polis, karakolda meslektaşlarına yönelik silahlı saldırıda Karakol amiri Başkomiser Kamuran Ü. ve ekipler amiri Gökhan Ö. kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti oldu.

Olayın faili olan polis ise, etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

KARAKOLDA DİĞER POLİSLERE ATEŞ AÇTI

Olay, önceki gün (27 Nisan) akşam saatlerinde Adıyaman merkez Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, polis memuru S.U.Ş., polis merkezine gelerek polis merkezi amiri Başkomiser Kamuran Ü'yü ve asayiş şube ekipler amiri Gökhan Ö'yü kendisine ait beylik tabancasıyla ateş ederek ağır yaraladı. S.U.Ş. ise polis merkezinde görevli polis memurları tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

KARAKOL AMİRİ BAŞKOMİSER İLE EKİPLER AMİRİ ÖLDÜ

Meydana gelen olay sonrası polis merkezine çok sayıda polis ekibi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan polisler Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastaneye kaldırıldı.

Karakol amiri Başkomiser Kamuran Ü. ve ekipler amiri Gökhan Ö. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Saldırıyı gerçekleştiren S.U.Ş.'nin ise hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA: OLAYIN FAİLİ GÖZALTINA ALINDI

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden, "Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.'yü yaralamıştır.

Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." açıklamada bulundu.

..haberin uzantısı

Emniyet-Sen Genel Başkanı Sezer, bir polis memurunun görevlendirme nedeniyle tartıştığı başkomiser ve komiseri öldürdüğünü, bazı polisleri de yaraladığını belirtti. Öte yandan olaydan önce polis memurunun davranışlarından şüphelenen bir savcının polis merkezini arayarak, "Bu arkadaşa dikkat edin, ne dediğini bilmiyor" şeklinde uyardığı öne sürüldü.

GÖREVLENDİRME SORUNU NEDENİYLE TARTIŞMA ÇIKTI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, bir polis memurunun görevlendirme nedeniyle tartıştığı başkomiser ve komiseri öldürdüğünü, bazı polisleri de yaraladığını belirtti.

Sezer, "Adıyaman’da S.U.Ş. isimli polis memuru 'görevlendirme' sorunundan dolayı tartıştığı Başkomiser K.Ü. ve komiser G.Ö.yü şehit etmesi ve bazı polisleri de yaralaması sonucu meslektaşları tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAVCI'NIN KARAKOLU ARADIĞI İDDİA EDİLDİ

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre, olaydan önce bir savcının, polis memurunun davranışlarından şüphelendiği ve polis S.U.Ş’nin görev yaptığı polis merkezini arayarak, "Bu arkadaşa dikkat edin, ne dediğini bilmiyor" şeklinde uyardığı iddia edildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Adıyaman Valiliği de konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını belirtirken, olayın faili S.U.Ş.'nin bacağından yaralandığını ve gözaltında olduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Bugün saat 20:15 sıralarında, İlimiz Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü. ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü ağır yaralamıştır. Olayın faili Polis Memuru S.U.Ş., görevli personel tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü. ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.