1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Bir Kurt Ölü Bulundu
Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı

Kars Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için tüm emekçileri ve Kars halkını coşku ve umutla buluşmaya davet etti.

A+A-

Kars Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için tüm emekçileri ve Kars halkını coşku ve umutla buluşmaya davet etti.

Emekçiler olarak Kars Tren Garı'nda buluşacaklarını ifade eden Eğitim Sen Kars İl Başkanı Hakan Topçu, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapma taleplerinin reddedildiğini belirtti.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan Eğitim Sen Kars İl Başkanı Hakan Topçu, emekçileri ve Kars halkını coşku ve umutla buluşmaya davet etti.

Kars Emek ve Demokrasi Güçleri, bu önemli günü Kars Cumhuriyet Meydanı'nda kutlamak için başvuruda bulunmuş ancak talepleri valilikçe reddedildi. Bu durum emekçilerin göz ardı edildiğini ve haklarının ihlal edildiğini belirten Topçu, bu engellemeye rağmen emekçilerin coşku ve umutla buluşacağına vurgu yaparak, 1 Mayıs kutlamalarına katılım çağrısında bulundu.

EMEKÇİLER TREN GARI'NDA BULUŞACAK

Tüm emekçilerin ve Kars halkının bu önemli günü coşku ve umutla kutlamaya davet eden  Eğitim Sen Kars İl Başkanı Hakan Topçu, yaptığı açıklamada; "Kars Emek ve Demokrasi Güçleri olarak tüm emekçileri ve halkımızı Tren Garı'nda kutlayacağımız 1 Mayıs'a davet ediyoruz. 2024 1 Mayıs'ına sayılı günler kaldı. İşçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız.

Otoriter bir rejimin ağır baskıları altında hepimiz kölece çalışıp asgari yaşamaya mahkum ediliyoruz. Bu nedenle demokrasi mücadelesi 2024 1 Mayıs'ının en asli gündemlerinden biridir. Siyasi partilere ve yandaş kuruluşlara açık olan meydanlar emekçilere verilmemektedir. Maalesef 1 Mayıs'ı Kars Cumhuriyet Meydanı'nda kutlamak için yaptığımız başvuru reddedilmiş ve emekçilere gözden uzak Kars Tren Garı reva görülmüştür. Emekçiler olarak yine de Kars Tren Garında coşku ve umutla buluşacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler