1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 36 Spor'da Bayburt Şanssızlığı
Dağcılar Kısır Dağına TIRMANDILAR

Dağcılar Kısır Dağı'na TIRMANDILAR

TDF Kars Temsilciliği üyesi orta yaş grubu 10 dağcıdan, Kısır Dağı'na Gençlik Tırmanışı.

A+A-

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilciliği DSİ Spor Kulübü üyesi orta yaş grubu 10 dağcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası münasebetiyle 3197 rakımlı Susuz İlçesi Kiziroğlu Köyü mevkiindeki Kısır Dağı’na “Gençlik Tırmanışı” yaptılar.

Sabah saat: 07.30’da başlayan yürüyüş saat: 17.30’da tamamlandı. Toplam 10 saat süren yürüyüşe TDF Kars İl Temsilcisi Erdal Ercan (43), DSİ Spor Kulübü Başkanı Abdul Gaffar Erdoğdu (45) ve Yusuf Günerhan (57), Özfer Koçak (47), Yakup Reşitoğlu (42), Mehmet Güneş (34), Orhan Günerhan (25), Sinan Aydemir (38), Ahmet Güzel (43) ve Hülya Çakmur (49) katıldı.

Yağmurlu hava eşliğinde yapılan zorlu tırmanış sonrası zirveye ulaşıldığında dağcılar önce flamalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler ardından da çay molası verip türküler eşliğinde temiz havayı soludular.

Ortalama 5 derece sıcaklığın görüldüğü zirvede yürüyüş ve tırmanmanın her yaştaki vatandaşlara gerekli olduğunu söyleyen dağcılar, herkesi bu ve benzeri tırmanışlara davet ettiler. Zirvede kendilerini daha genç hissettiklerini de belirten dağcılar, bu tür organizasyonları sık sık yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum